Ziarul electronic al arădenilor

Soarele răsare în fiecare zi

Un precuvânt lămuritor

În zilele acestea suntem ținuți, mai mult sau mai puțin, să ne petrecem timpul într-o stare de izolare iar lucrul aceasta – sunt sigur că ați observat – îndeamnă la reflexie.

Mă trezesc, mult mai des decât o făceam până acum, cercetându-mi mintea, sufletul, inima. Nu spun că mă bucur de ce văd de fiecare dată, dar mă liniștește faptul că mă simt cuprins de o pace care nu poate veni din altă parte decât din credința că va fi bine, că Domnul este cel care veghează peste toate lucrurile și că, prin El, vom birui.

Iar dacă tot suntem îndemnați să stăm în casă și, prin asta, să întrerupem comunicarea unii cu alții, am decis să vă scriu. „On line”, cum ar veni. În lumea de azi, este un mod extrem de accesibil și, prin asta, puternic de a comunica.

Gândul ajunge aproape instantaneu la cel pe care nu-l poți întâlni în persoană. În felul acesta, putem împărtăși tot ceea ce ne frământă în zilele acestea, putem să alungăm singurătatea, frustrarea, teama.â

Scriindu-vă aș vrea să alcătuiesc o punte care să ne ajute să trecem mai ușor necazul zilei. O punte care să ne lege și, în felul acesta, să ne ajute în părtășie: împreună simțire, împreună gândire și, mai ales, împreună năzuire în credința că mâine va fi mai bine.

Așa m-aș bucura să primiți scrierile mele reunite sub titlul: SOARELE RĂSARE ÎN FIECARE ZI.

Și să vă mai spun ceva: nu sunt teolog, dar încerc să am o relație cât mai apropiată cu Dumnezeu și să-mi călăuzesc pașii după Cuvântul Său, care, pe bună dreptate, este acceptat de atâția ca fiind Cuvântul Adevărului.

De aceea, am să fac cât de multe referiri a să pot la acest Cuvânt în șirul acesta de meditații, convins fiind că în zilele acestea, avem nevoie de el mai mult ca oricând.

Temei și finalitate ultimă a credinței, adevărul Domnului ne va întări și ne va călăuzi în toate deciziile pe care avem a le lua într-o vreme ca aceasta.

Și ca să nu mă lungesc prea mult, iată ce am ales pentru ziua de azi. Îl găsim în Cartea Deuteronom cap. 30, începând cu versetul 15, acolo unde Dumnezeu ne lămurește – desigur, într-un mod mult mai curpinzător și mai profund – un lucru esențial al vieții noastre cotidiene: cel al alegerilor pe care trebuie să le facem, chiar din clipa în care ne deschidem ochii, în zori și până ce ne pregătim, seara, de odihnă.

În termeni limpezi ca apa de izvor și cu puterea celui care a creat toate lucrurile în univers, Domnul ne sfătuiește să alegem viața și binele.

Viața în Christos – singura care  ne deschide perspectiva eternității alături de El – și binele ca unică alternativă de a trăi, de a avea o viață împlinită alături de semeni.

Să facem binele!

Ce lucru extraordinar, mai ales în aceste zile cumplite.

Să facem binele mai întâi prin aceea că ne păzim pe noi înșine: să rămânem sănătoși și, mai ales, să nu devenim surse de pericol, de boală mai exact, pentru ceilalți. Și, dacă ne gândim, ce simplu putem face toate astea!

Trebuie doar să ascultăm de glasul rațiunii și să ne disciplinăm.

Gândul, pornirile, dorințele, poftele chiar!

Apoi, să facem binele prin aceea că ne deschidem și mai mult pentru nevoile celor din jurul nostru. Îi ajutăm pe cei care Dumnezeu ni i-a așezat în preajmă , fie că suntem medici, asistenți, surori, paramedici sau că ne îndeamnă numai inima și buna judecată.

Ca simpli locuitori ai cetății, să ascultăm de glasul inimii dar și al rațiunii și să ne lăsăm călăuziți de Duhul Sfânt care este în noi!

Putem să rămânem „în casă” dar să nu uităm că rugăciunea venită din inimă are atâta putere cât să treacă prin orice zidire omenească iar dacă ea se întâlnește cu rugăciunea ta și a încă altora, puterea ei se înzecește.

Privesc pe fereastră și văd soarele strălucind. E un Martie plin de speranță.
Să alegem binele și să-l și facem, cu nădejde, cu credință și cu dragoste și, sunt sigur, vom izbândi!

Silviu Rațiu

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.