Ingrediente:
un kg conopidă
un ardei iute roşu
4 anşoa
100 g măsline verzi şi negre
o lingură capere
50 ml ulei de măsline extravirgin
50 ml oţet de mere
sare, piper
Mod de preparare:
Curăţaţi şi spălaţi conopida în strecurătoare. Turnaţi un pahar cu apă într-un vas mai mare, puneţi conopida desfăcută şi fierbeţi cu capacul pus cca 10 min, apoi lăsaţi să se răcească. Curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi ardeiul în fâşii subţiri. Tăiaţi anşoa în bucăţele. Spălaţi caperele. Mixaţi ulei, puţin oţet, sare şi piper, după gust. Amestecaţi toate ingredientele într-un bol şi adăugaţi sosul de ulei şi oţet. Lăsaţi totul la marinat o oră după care se poate servi.
sursa: bucataras.ro