Ziarul electronic al arădenilor

Roşii umplute cu ciuperci

Ingrediente:

9 roşii potrivite

9 ciuperci champignons

3 cepe mari

2 căţei de usturoi

9 linguri de pesmet

5 fire de pătrunjel verde

5 frunze de busuioc

ulei de măsline, sare, piper

Mod de preparare:

Curăţaţi ciupercile şi le tăiaţi felii subţiri. Puneţi o tigaie la încins cu ulei de măsline şi puneţi ciupercile. Când sunt gata le scoateţi şi în aceeaşi tigaie căliţi ceapa şi usturoiul tocate mărunt. Când s-a înmuiat puţin ceapa, adăugaţi ciupercile, pătrunjelul şi busuiocul tocat, pesmetul, sare, piper şi amestecaţi. Luaţi de pe foc.

Încălziţi cuptorul la 200°. Spălaţi roşiile, tăiaţi un căpăcel şi scoateţi cu o linguriţă tot miezul. Săraţi şi piperaţi interiorul roşiilor şi le umpleţi. Ungeţi o tavă cu puţin ulei şi aşezaţi roşiile. Puneţi tava la cuptor pentru 30 de minute până devin rumene.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.