Ziarul electronic al arădenilor

Recomandările Hornbach: Cum să transformi o grădină într-o oază de relaxare

Tema lunii_Gradina_HornbachPetrecerea timpului în grădină nu trebuie să ia sfârșit odată cu apusul soarelui. Pentru sezonul de vară, Hornbach, unul dintre principalii retaileri locali de materiale de construcţii şi grădinărit, propune o serie de produse cu ajutorul cărora se poate crea o atmosferă relaxantă în propria grădină, mai ales în timpul verii.

Ghirlandele colorate, lămpile, tuburile luminoase şi beculețele colorate sunt doar câteva dintre variantele ce pot adăuga un efect spectaculos unei grădini, transformând-o într-un spațiu practic, în care se pot desfășura cine în familie sau petreceri cu prietenii.

„Avantajul acestor sisteme de iluminat constă în faptul că îndeplinesc un dublu rol, ele fiind nu doar decorative, ci și practice în situațiile în care iluminatul nu este altfel asigurat”, a declarat Mugurel-Horia Rusu, Directorul General al companiei Hornbach România.

Potrivit acestuia, pentru cei care doresc să își decoreze grădina cu ocazia unei zile speciale, se recomandă ghirlandele cu beculețe divers colorate ce pot fi creativ așezate printre ramurile arborilor sau arbuștilor.

Ușor de montat și de îndepărtat la finalul petrecerii, ghirlandele pot delimita vizual întreaga zonă, iar diversitatea culorilor oferă posibilitatea de a refolosi același set de beculețe și cu alte ocazii.

Pe de altă parte, o atmosferă romantică poate fi obținută prin utilizarea lămpilor de grădină, care, asemenea ghirlandelor, pot fi strategic amplasate printre plante și arbuști, iar sortimentul bogat de forme și culori va ajuta la crearea unui ambient feeric.

De altfel, lămpile solare reprezintă o soluție viabilă și pentru iluminarea aleilor sau a zonelor umbrite, din motive de securitate.

Mai mult, pentru delimitarea zonelor de acces, împrejmuirea gardului sau simpla decorare a zonei de relaxare, specialiștii Hornbach recomandă tuburile luminoase cu leduri. Fabricate din materiale rezistente și prevăzute cu țepușe la bază, acestea pot fi ușor fixate în pământ.

„Dincolo de scopul decorării, un alt element important care trebuie luat în considerare atunci când se plănuiește o astfel de amenajare, este direcția luminii. Distanța dintre accesorii, unghiul razelor și puterea lămpilor determină efectul dorit”, a completat reprezentantul companiei.

text&foto: Hornbach România

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.