Ziarul electronic al arădenilor

Promisiuni de câștig? Profit sigur și garantat? Nu te lăsa păcălit!

De multe ori s-a intamplat sa primesti telefoane insistente de la agenti de vazari lacomi, casuta ta digitala sa fie plina cu spam si  reclame mincionoase?

Ai mare grija! Toate aceste vin de la firme neautorizate, care iti promit profituri sigure si rapide, dar cel mai probabil te vor lasa fara investitie si cu ochii-n soare.

Pietele financiare sunt supravegheate de autoritatile internationale si reglementate de cele locale, care vor sa asigure integritatea pietelor financiare si sa protejeze investitorii, dar acest lucru un impiedica companii de brokeraj sa actioneze ilegal sau imoral.

Adevarul este ca, in domeniul tranzactiilor online si a pietelor financiare, doar cateva companii de brokeraj sunt autorizate, care la randul lor pot fi numarate pe degetele de la o mana pe site-ul Autoritatii de Supraveghere Financiara din Romania.

Activitatea brokerilor nereglementati se bazeaza pe procurarea unei baze de data si hartuirea oamenilor prin telefon.

Cel mai mare risc pentru investitorii care apeleaza la o astfel de campanie este imposibilitate de a-si putea retrage depozitele sau eventualele profituri, sustin surse specializate in piata de capital.

„Odata investiti bani prin intermediul acestor firme neautorizate, ce actioneaza cu rea credinta, suma respectiva nu se va mai intoarce niciodata, total sau macar partial in patrimoniul clientului“ – Cristian Dutescu, avocat si presedinte al Organizatiei Profesionistilor Pietei de Capital.

O trasatura comuna pentru produsele financiare derivate si marea problema o reprezinta call center-urile, prin intermediul Carora sunt contractate persoane aflate in baza de data procúrate prin diverse cai mai putin ortodoxe.

Scopul este unul singur, acela de a-i convinge pe clienti sa investeasca in anumite instrumente, perechi valutare, optiuni binare, actiuni ale unor companii sau diferite comoditati, “pitchul” se face de obicei pe baza unor ponturi sau surse credibile, cu promisiunea sigura de castiguri rapide.

Un astfel de comportament este din start ilegal, deoarece ar presupune tranzactionarea in baza unor informatii privilegiate, care la randul lor consista savarsirea unei infractiuni.

Multe personalitati precum Cabral Iback, Robert Turcescu, Ionut Iftimoare, Cristian Dutescu sau Dorian Popa s-au mobilizat in a lansa campanii prin care sa informeze publicul necunoscator si sa reponsabilizeze investitorii si clientii companiilor de brokeraj.

Mrfinance.ro doreste sa continue aceasta campanie de informare si va ofera o serie de informatii dupa care va puteti ghida daca doriti sa tranzactionatii pe piata de capital.

Mrfinance.ro este o platformă online ce permite utilizatorilor să se informeze corespunzător cu privire la piața serviciilor de creditare si investitii. MrFinance.ro a înțeles nevoia oamenilor de a opta pentru serviciile pietilor de capital, motiv pentru care își propune educarea acestui grup țintă în vederea luării unor decizii cât mai raționale.

In contextul in care clientii aleg sa lucreze cu brokeri lipsiti de incredere, ce nu dispun de acreditari din partea unor institutii renumite precum CySEC, MFSA sau AFSL, investiile pe pietele de capita pot devenii foarte periculoase. Puteti citi mai multe despre licente de brokeraj aici.

Iti recomandam sa folosesti platforme recunoscute ca fiind sigure si sa  tranzactionezi cu brokeri licentiati. Nu uita ca era internetului iti pune la dispozitie nenumarate resurse prin care poti afla calitatea listei de brokeri cu care vrei sa lucrezi.

Dupa ce sa te uiti atunci cand alegi un broker:

Sunt brokeri reglementati de diverse institutii responsabile: CySec, BNR, MFSA sau AFSL

Dispune brokerul de optiunile pe care doresti sa tranzactionezi?

Ce optiuni de plata pune brokerul la dispozitie?

Cum arata cerintele de plata si depozitare

Ce procent din castiguri vei primi?

Sfatul mrfinance.ro pentru cititorii care afla acum despre tranzactionarea online in optiuni binare si tranzactii forex este acela de cunoasterea legislatiei si a drepturilor investitorului.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.