Ziarul electronic al arădenilor

Proiectil exploziv care reprezenta un potenţial pericol, descoperit la Zimandu Nou

Un proiectil exploziv foarte degradat și care reprezenta un potenţial pericol a fost descoperit încastrat în beton provenit de la o construcţie demolată din localitatea arădeană Zimandu Nou.

„Echipa pirotehnică a ISU Arad a executat o misiune de asanare muniţie neexplodată în localitatea Zimandul Nou. Solicitarea a fost făcută de şeful Serviciului de Voluntariat pentru Situaţii de Urgenţă, care a fost anunţat de un cetăţean din localitate.

Proiectilul exploziv perforant de 82 mm, într-o stare avansată de degradare, era încastrat în beton şi a fost găsit în urma unor lucrări de construcţie. Proiectilul a fost preluat de cpt. Adelin Avramescu și plt. maj. Valentin Dincă și transportat în condiții de siguranță la depozit“, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, George Pleşca.

Pleșca a mai precizat că proiectilul avea focos şi, pentru că era foarte degradat, „reprezenta un potenţial pericol“.

„El va fi distrus în starea în care a fost preluat, încastrat în betonul de la o construcţie demolată“, a mai spus purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad.

După ridicarea proiectilului, a fost cercetat terenul şantierului, dar nu au fost găsite alte elemente similare.

foto: ISU Arad

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.