Ziarul electronic al arădenilor

Primăria Arad și UTA s-au înțeles în privința tarifelor pentru închirierea stadionului „Francisc Neuman“

Primăria Municipiului Arad și clubul UTA au ajuns la un acord cu privire la traifele care vor fi plătite pentru închirierea stadionului „Francisc Neuman“.

Cele două părți au anunțat, vineri, că s-a convenit, de comun acord, introducerea unui amendament în conținut, astfel încât clubul UTA să își poată desfășura activitatea „în condiții cât mai bune“.

Consilierii municipali au votat, vineri, proiectul de hotărâre privind aprobarea tarifelor utilizate pentru exploatarea stadionului municipal „Francisc Neuman“. Conform documentului care a fost supus votului consilierilor municipali, tariful pentru utilizarea stadionului – evenimente fotbalistice  cupe interne, competiții interne, internaționale și feminine, tineret și juniori (antrenament oficial în preziua meciului și meci) – este 13.500 lei.

Proiectul cuprinde și tarifele pentru alte servicii și facilități puse la dispoziția celor care închiriază stadionul municipal.

„În ultima perioadă au apărut în spațiul public o serie întreagă de informații false care au rezultat dintr-o interpretare eronată a proiectului de hotărâre propus. Odată clarificate aceste  nelămuriri, inclusiv reprezentanții clubului sunt de părere că tarifele propuse sunt mai mult decât acceptabile și sunt printre cele mai mici din țară. Am avut pe ordinea de zi proiectul privind stabilirea tarifelor de închiriere a stadionului municipal, cunoscut ca stadionul UTA. Ne-am pus de acord și cu conducerea clubului UTA și nu a fost nicio problemă, doar unele mici interpretări. S-a văzut că este unul dintre cele mai mici prețuri din țară, comparativ cu alte stadioane, și nu doar comparând cu stadioane mai mari cum e cel de la Cluj Napoca, unde chiria e de 9.000 de euro, față de cei 2.700 euro la noi, ci și față de cel de la Târgu Jiu sau de la Ploiești, care sunt de dimensiunile celui de la Arad. Mă bucur că s-a lămurit și acest subiect“, a declarat primarul Aradului, Călin Bibarț.

Primarul a vorbit și despre finanțările primite de clubul UTA Arad. „În ciuda celor afirmate recent, Primăria Arad sprijină sportul de performanță și rămâne același partener loial al cluburilor sportive. Ar mai fi de subliniat și finanțarea, anume că, de-a lungul unui an, s-au primit între 950.000 și 1,5 milioane de euro pe an. În prima jumătate a acestui an, UTA a beneficiat de 600.000 euro și depunem eforturi ca și în această toamnă, respectând cadrul legal și în funcție de încasările bugetare, pentru că e un an dificil și arădenii suportă multe cheltuieli, să finanțăm în continuare și UTA și baschetul. Și, trebuie să recunoaștem, UTA, clubul de fotbal, a fost singura ramură sportivă care în acest an a beneficiat de fonduri de la Primărie“, a mai declarat Bibarț.

„Confirmăm găsirea soluțiilor optime de colaborare în continuare cu pilonul principal al acestui proiect, Primăria Arad. Am agreat și noi forma proiectului de hotărâre care vizează tarifele de folosire pentru «Arena Francisc Neuman». Profit de această ocazie să vă mulțumesc pentru activitatea pe care ați avut-o până acum și vreau să vă spun că reușita noastră vi se datorează și dumneavoastră”, a declarat managerul clubului UTA, Decebal Grădinariu, în cadrul ședinței extraordinare a CLM.

Înainte de începerea ședinței CLM Arad, conducerea clubului UTA a transmis un comunicat de presă prin care a anunțat că s-a ajuns la un acord cu Primăria Municipiului în privința tarifelor pentru utilizarea stadionului.

„Având în vedere proiectul de hotărâre al Consiliului Local Municipal Arad care vizează tarifele pentru utilizarea Arenei «Francisc Neuman», în cursul dimineții de astăzi (vineri – n.r.), reprezentanții clubului nostru și reprezentanții Primăriei, au convenit, de comun acord, introducerea unui amendament în conținut, astfel încât clubul UTA să își poată desfășura activitatea în condiții cât mai bune. Proiectul propus spre aprobare în ședința de astăzi este agreat de ambele părți“, se arată în comunicatul transmis de clubul UTA Arad.

Proiect în CLM Arad. Tarifele pentru închirierea stadionului „Francisc Neuman“

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.