Ziarul electronic al arădenilor

Oficierea slujbelor în bisericile din Arad, permisă. VEZI ce reguli trebuie respectate!

Autoritățile permit accesul credincioșilor în lăcașurile de cult din județul Arad, după ce a fost modificată hotărârea dată la începutul săptămânii, prin care se interzicea oficierea slujbelor în interiorul bisericilor.

Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Arad a anunțat, vineri, că a fost modificată Hotărărea nr. 53 din 6 octombrie.

Conform modificărilor anunțate vineri, „procesiunile/slujbele/serviciile religioase din spațiile închise, indiferent de confesiune, se vor desfășura numai cu respectarea regulilor de distanțare fizică (asigurarea unei suprafețe de 4 mp/persoană), efectuarea triajului observațional și dezinfecția mâinilor la intrarea în lăcașul de cult“.

„În condițiile în care numărul participanților depășește limita impusă de H.G. nr.782/2020 reprezentanții lăcașurilor de cult vor îndruma participanții spre curțile lăcașurilor de cult“, se precizează în Hotărârea nr. 55, anunțată vineri.

În documentul se mai arată că „organizarea de sărbători religioase este permisă numai cu participarea persoanelor care au domiciliul sau reședința în județul Arad, fără participarea persoanelor/pelerinilor din alte județe“.

În Hotărârea nr. 55 se mai menționează că se suspendă activitatea în Piața Obor din municipiul Arad (aparținând S.C. TOP S.A.), cu excepția zonei în care se comercializează produse agroalimentare, până la data de 20 octombrie inclusive.

De asemenea, în Hotărâre se mai menționează că „se suspendă activitatea operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, în toate spațiile în care există aparate, inclusiv în cazinouri.

„Excepție fac spațiile în care funcționează pariuri și loterii, în care se comercializează bilete (fără utilizarea aparatelor pentru jocuri de noroc), cu respectarea regulilor de distanțare fizică și a măsurilor de igienă sanitară“, se arată în Hotărârea nr. 55.

Documentul mai prevede ca pe teritoriul administrativ al județului Arad se instituie obligativitatea, pe toată durata stării de alertă a: purtării măștii, care trebuie să acopere atât gura cât și nasul, pe o rază de minim 100 de metri față de toate instituțiile/unitățile de învățământ, cu excepțiile prevăzute în Ordinul nr.874/81/2020 privind instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie, a triajului epidemiologic şi dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2; menținerii distanței fizice de minim 1,5 metri în toate spațiile publice aglomerate; igenizării și dezinfectării mâinilor și a suprafețelor de lucru.

Se suspendă slujbele în biserici, se închid sălile de jocuri de noroc și Piața Obor; masca, obligatorie în zona școlilor

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.