Ziarul electronic al arădenilor

Prețuri tot mai mari la imobiliarele din Arad

Piața imobiliară din Arad este într-un trend ascendent, în ultimii ani fiind înregistrată o creștere de prețuri de 5-6% pe an. În paralel, prețurile chiriilor aproape că s-au dublat, ajungându-se astfel la concluzia că este mai avantajos să vă achiziționați locuința.

Cererea tot mai mare de cerere de locuințe din Arad a motivat investitorii să dezvolte noi ansambluri rezidențiale. Acum, arădenii au parte de ofertă bogată și variată în imobiliare.

Eforturile dezvoltatorilor imobiliari au fost răsplătite în cadrul Galei Profesioniștilor în Imobiliare. La ediția din 2019 Aradul a dat câștigătorii la trei categorii:  Proiectul rezidențial High-End al anului 2018 – Arad Plaza, Cel mai puternic impact pozitiv în comunitate – Westfield Arad și Premiul special pentru proiect național de anvergură – Maurer Imobiliare.

Preț apartament Arad

Prețul de plecare al unui apartament situat în ansamblurile rezidențiale noi din Arad pornește de la 560 euro/mp, în Adora Park și ajung la peste 900 de euro/mp în Arad Plaza. Pentru un apartament cu două camere situat în cartierul rezidențial Ared, clienții vor scoate din buzunar sume ce încep de la 64.000 euro. Apartamentele cu 3 camere și o suprafață de circa 140mp sunt vândute cu prețuri ce încep de la 98.000 euro.

„Construim si vindem apartamente din anul 2005. Apartamentele noastre au fost cumpărate de peste 2800 de familii. Am construit în Arad și în Oradea peste 30 de blocuri noi compuse din apartamente cu o cameră, apartamente cu două camere, apartamente cu 3 camere, apartamente cu 4 camere, penthouse-uri, duplexuri și spații de recreere”, precizează reprezentanții companiei  ARED.

Oferta este diversificată și când vine vorba de case. Westfield Development, dezvoltator imobiliar multipremiat, oferă locuințe spațiose de peste 100 mp. „În Westfield, îți oferim mai mult decât case noi de o calitate excepțională: aici, faci cunoștință cu un nou mod de viață. Mai liniștit, mai relaxat, cu toate facilitățile la îndemână, chiar la tine acasă.

Lasă-te convins de designul atractiv al fiecărei case, de conceptul Westfield, de o locație inedită pentru un cartier cu case în Arad – și descoperă bucuria de a trăi fiecare zi ca și cum ai fi în vacanță”, transmite dezvoltatorul imobiliar. Prețul pentru o casă cu o suprafață de circa 100mp, compartimentată în 3 camere, pornește de la 76.000 euro. O locuință similară situată în cartierul Romana Residence poate fi achiziționată cu prețuri ce încep de la 78.500 euro.

O locuință de aproximativ 100mp situată în cartierul Via Carmina are prețul de pornire de 63.400 euro.

Peste 2.000 de tranzacții imobiliare

În primele trei luni ale anului 2019 sectorul imobiliar a avut parte o activitate intensă. Potrivit Agenției Naționale pentru Cadastru și Publicitate Imobiliară, în aceste luni au fost înregistrate peste 2.000 de tranzacții imobiliare. În luna ianuarie au avut loc 499 tranzacții, pentru ca în februarie numărul să crească până la 734. În luna martie a continuat creșterea, astfel că au fost înregistrate 952 tranzacții imobiliare.

Potrivit Institutului Național de Statistică, în primele două luni ale acestui an, în regiunea Vestică au fost eliberate 449 de autorizații de construire eliberate pentru clădiri rezidențiale.

Dacă sunteți în căutarea unui apartament, nu ezitați să consultați anunțurile de închiriat/vânzare postate pe site-ul de imobiliare https://flatfy.ro/.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.