Ingrediente:
0,5 kg făină, 3 gălbenușuri, un pachet margarină, două linguri untură topită, drojdie cât o nucă, un pachet praf de copt, sare, esență vanilie, smântână (250 g), gem caise, piersici, nucă măcinată (o cană), un pachet glazură de ciocolată
Mod de preparare:
Într-un vas amestecăm gălbenușurile cu margarină, untură, adăugăm drojdia și praful de copt stins în puțin oțet, sare, esență de vanilie, făina, iar la sfârșit punem smântâna atât cât să se lege aluatul, după care mai adăugăm făină pentru a forma o cocă.
Aceasta cocă se împarte în 3 și se fac 3 foi. În tava în care am pus hârtie de copt începem să punem o foaie, deasupra se presară cu gem, nucă măcinată și zahăr, apoi iar foaie și gem și nucă și zahăr, iar la final foaie. Se introduce la cuptor la foc potrivit. După ce s-a copt se toarnă deasupra glazura de ciocolată. Se taie și se servește rece.
sursa: bucataras.ro