Site-ul nostru web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți și personaliza experiența și pentru a afișa reclame (dacă există). Site-ul nostru web poate include, de asemenea, cookie-uri de la terți precum Google Adsense, Google Analytics, Youtube. Prin utilizarea site-ului, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Ne-am actualizat Politica de confidențialitate. Vă rugăm să faceți clic pe butonul pentru a verifica Politica noastră de confidențialitate.

Prăjitură Greta Garbo

Ingrediente:

0,5 kg făină, 3 gălbenușuri, un pachet margarină, două linguri untură topită, drojdie cât o nucă, un pachet praf de copt, sare, esență vanilie, smântână (250 g), gem caise, piersici, nucă măcinată (o cană), un pachet glazură de ciocolată

Mod de preparare:

Într-un vas amestecăm gălbenușurile cu margarină, untură, adăugăm drojdia și praful de copt stins în puțin oțet, sare, esență de vanilie, făina, iar la sfârșit punem smântâna atât cât să se lege aluatul, după care mai adăugăm făină pentru a  forma o cocă.

Aceasta cocă se împarte în 3 și se fac 3 foi. În tava în care am pus hârtie de copt începem să punem o foaie, deasupra se presară cu gem, nucă măcinată și zahăr, apoi iar foaie și gem și nucă și zahăr, iar la final foaie. Se introduce la cuptor la foc potrivit. După ce s-a copt se toarnă deasupra glazura de ciocolată. Se taie și se servește rece.

sursa: bucataras.ro

By Actualități Arad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Știri similare

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.