Ziarul electronic al arădenilor

Polițiștii rutieri în trafic. Un șofer a circulat cu 103 km/h prin Arad

Amenzi în valoare de peste 66.000 lei, 10 permise de conducere și 12 certificate de înmatriculare reținute, este bilanțul unor acțiuni desfășurate de polițiști și lucrători RAR pe câteva artere principale de circulație din municipiul Arad.

Acțiunile polițiștilor de la Biroul Rutier, Serviciul Rutier, Biroul Ordine Publică, s-a desfășurat miercuri, între orele 12.00 – 14.300, pe Calea Aurel Vlaicu, Calea Radnei, Calea Timișorii, Bd. Nicolae Titulescu, zona RAR, str. Renașterii, Bd. Revoluției, str. Pădurii și Calea Victoriei.

La acțiunile care au vizat prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere: viteza, neacordarea de prioritate și pietonii, au fost prezenți și lucrători de la Registrul Auto Român.

În timoul activităților desfășurate au fost aplicate 194 sancțiuni contravenționale, dintre  care 98 pentru lipsa centurii de siguranță, 60 pentru depășirea vitezei legale admise, 12 pentru opriri/staționări în locuri interzise, 3 pentru folosirea telefonului mobil în timpul condusului.

De asemenea, au fost sancționați contravențional 7 pietoni și 5 bicicliști, iar 10 amenzi au fost date pentru defecțiuni tehnice constatate la autovehicule.

Valoarea amenzilor aplicate a fost de 66.605lei și au fost reținute 12 certificate de înmatriculare, precum și 10 permise de conducere, pentru neacordare prioritate pietonilor (2),  nerespectarea semnificației culorii roșu a semaforului (7), viteză excesivă (1).

În timpul acțiunilor au fost folosite 6 autospeciale dotate cu aparate radar, precum și radarul laser „TruCam”.

Viteza maximă înregistrată în cadrul acțiunilor de miercuri a fost de 103 km/h, pe Bd. Nicolae Titulescu. La volan se afla un bărbat de 42 de ani, căruia i-a fost suspendat dreptul de a conduce pentru 90 de zile și a fost sancționat cu amendă în valoare de 1.305 lei.

„Aceste activități vor fi desfășurate și în perioada următoare, atât în municipiu, cât și în județ“, a informat IPJ Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.