Ziarul electronic al arădenilor

Peşte la cuptor cu sos

Ingrediente:

2 peşti macrou

o cutie suc de roşii gros (200 ml)

un ardei galben şi un ardei roşu

5 fire ceapă verde

2 căţei de usturoi

3 linguri ulei de măsline

două crenguţe de rozmarin

7-8 roşii cherry, sare, piper, o linguriţă de zahăr

Mod de preparare:

Într-un vas termorezistent punem ceapa curăţată şi tăiată feliuţe, usturoiul la fel şi el, ardeii galben şi roşu tăiat feliuţe, două linguri ulei de măsline, sare, zahăr, piper, o crenguţă rozmarin tăiată mărunt, sucul de roşii şi le amestecăm pe toate cu o lingură. Peste acest sos punem peştele curat şi fără cap, tăiat în sferturi şi condimentat cu sare şi piper. Stropim peştele cu o lingură de ulei de măsline, punem şi crenguţa de rozmarin întreagă, iar roşiile tăiate în jumătăţi le punem şi pe ele deasupra.

Dăm vasul la cuptor acoperit cu capac 30 minute la 180 grade. Servim peştele cu sos şi cu mămăligă.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.