Ziarul electronic al arădenilor

Peste 200 de maşini abandonate, identificate în municipiul Arad

Peste 200 de maşini abandonate au fost identificate în municipiul Arad, de la începutul anului, iar Primăria intenţionează să le ridice pe toate de pe domeniul public, pentru a elibera locuri de parcare.

Călin Bibarţ, viceprimar al municipiului Aradului, a declarat că, de la începutul anului, a cerut Poliţiei Locale să identifice toate autoturismele din oraş care au statutul de maşină abandonată.

„Până în acest moment sunt identificate 215 maşini, unele cu proprietari care au fost găsiţi, altele fără a putea identifica proprietarul. Sunt maşini în număr mare care ocupă inutil locuri de parcare în oraş, iar în unele cazuri sunt folosite de oameni ai străzii, devenind adevărate focare de infecţie“, a spus Căiln Bibarţ.

Viceprimarul a mai spus că toate maşinile abandonate în oraş vor fi ridicate în câteva săptămâni.

„Măsura îşi urmează paşii legali, la proprietarii identificaţi am trimis notificări să le ridice de pe domeniul public. Dacă nu o fac, le ducem în depozitul nostru, de unde proprietarii le pot recupera, iar celelalte vor intra în procedura de licitaţie. Încercăm să scoatem din oraş focare de infecţie şi să eliberăm locuri de parcare“, a afirmat Călin Bibarț.

Problema maşinilor abandonate care ocupă locuri de parcare a fost reclamată, în ultima vreme, de numeroşi arădeni, atât prin sesizări depuse la Primărie, cât şi prin intermediul aplicaţiei online „MyArad“ de pe site-ul instituţiei, cu ajutorul căreia se pot face orice fel de sesizări.

Situaţia autovehiculelor abandonate va continua să fie monitorizată, zilnic, de poliţiştii locali de la Serviciul Circulaţie pe Drumurile Publice şi Parcări 3.

Oamenii legii le reamintesc cetăţenilor că în cazul în care identifică  autovehicule abandonate să apeleze numărul de telefon 0257.939.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.