Ziarul electronic al arădenilor

Peste 1.000 de garaje vor fi demolate în municipiul Arad, anul acesta

Peste 6.000 de garaje metalice, majoritatea construite înainte de 1989, sunt demolate în cartierele din Arad, de proprietari sau de municipalitate, pentru a se putea reamenaja spaţiile dintre blocuri, în cadrul unui proiect de „regenerare urbană“ început anul trecut şi cu o valoare totală de 50 de milioane de euro.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad, Ralu Cotrău, a declarat că în cadrul proiectului de „regenerare urbană“, început în vara anului trecut, au fost demolate deja aproape 1.500 de garaje din cartierele de blocuri, iar anul acesta ar urma să mai fie demolate peste 1.000.

„Pentru a putea fi demarat proiectul de regenerare urbană a spaţiului dintre blocurile din cartierele municipiului, a fost absolut necesară dărâmarea garajelor ridicate pe domeniul public al municipiului. Toate aceste construcţii din tablă, unele improvizate, altele nu, urmează să fie puse la pământ până în 2020, iar spaţiul pe care l-au ocupat va fi reamenajat. Anul acesta urmează să fie demolate 1.050 de garaje“, a declarat Cotrău.

În total, municipalitatea va elibera spaţiile ocupate de 6.000 de garaje metalice aflate în cele mai mari cartiere, până la finele anului viitor.

Proprietarii sunt somaţi să-şi demonteze singuri construcţiile şi să readucă terenul la starea iniţială, în caz contrar lucrările fiind făcute de municipalitate, care va recupera costurile de la proprietari.

Proiectul de reamenajare a spaţiilor dintre blocuri prevede ample lucrări în cartierele Micălaca, Alfa, Vlaicu, Centru şi Confecţii. Aici sunt construite opt parcări supraterane ce vor oferi 8.000 de locuri, dar şi parcări la nivelul solului, în timp ce restul spaţiilor rămase libere vor fi amenajate ca zone verzi sau locuri de joacă.

Investiţiile totale anunţate de municipalitatea arădeană în acest proiect se ridică la 50 de milioane de euro în perioada 2018 – 2020.

sursa: Agerpres

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.