Ziarul electronic al arădenilor

Pe ce loc se situează Aradul în topul județelor cu cele mai mari salarii

Situația locurilor de muncă și a salariilor reprezintă un subiect sensibil în România, mai ales în ultimii ani.

Care este venitul mediu în fiecare județ? Ce forță de muncă există și câți oameni sunt activi în câmpul muncii? Acestea sunt întrebări firești pe care și le pune orice antreprenor indiferent de domeniul sau industria în care activează.

Astfel că, departamentul de analiză din cadrul ITDepot, care se adresează mediului de afaceri prin furnizarea de echipamente hardware, ca de exemplu cititor cod bare sau imprimante etichete, a efectuat o cercetare de piață cu privire la forța de muncă disponibilă pentru fiecare județ din România, scoțând la iveală informații interesante și importante pentru opinia publică.

Cu ajutorul datelor oferite de Institutul Național de Statistică și de Google în ultimii trei ani, a fost analizat interesul arădenilor pentru ofertele de muncă disponibile în județ, precum și rata șomajului din această zonă a țării sau numărul salariaților cu acte în regulă.

Astfel că, dintr-un total de 270,000 de persoane apte pentru muncă în acest județ, n anul 2014, 64,4% dintre acestea lucrau efectiv, fie că este vorba despre un job full time sau part time.

Cifrele din studiul realizat cu sprijinul platformei B2B ITDepot arată că Aradul este situat pe a 23-a poziție în clasamentul județelor cu cea mai mare rată de ocupare a resurselor umane. În acest top, pe primele poziții se află județele Caraș-Severin, Alba, Gorj și Sălaj.

În Arad, în anul 2015, salariul mediu brut a crescut regăsindu-l la suma de 2.093 lei, față de anul 2016, unde avem o ușoară creștere procentuală de 3% respectiv 2.156 lei, astfel că acesta evoluează de pe locul 26 (2015) către  topul județelor cu cele mai mari creșteri ale venitului. Semnalizând că pe primul loc se află Olt, iar pe ultimul este Buzău.

În ultimele 12 luni, la nivelul județului Arad, volumul căutărilor pentru locuri de muncă a scăzut cu 11% față de anul anterior. Acest lucru evidențiază faptul că arădenii s-au informat mai puțin despre ofertele de angajare, iar acest lucru reprezintă un motiv de îngrijorare din partea angajatorilor, chiar și cei interesați de achiziționarea soluțiilor de software.

„Am realizat acest studiu deoarece analizăm și monitorizăm fluctuațiile din câmpul muncii și ne dorim să venim în întâmpinarea antreprenorilor cu cele mai complete și convenabile servicii adaptate oricărei activități de logistică, distribuție și retail”, a declarat Ana Maria Dragomir, Project Manager IT Depot.

comentarii

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.