Ingrediente:
300 g paste
o varză mai mică sau jumătate de varză mai mare
100 g kaizer
două foi de dafin
o ceapă mai mică
o lingură de untură de porc
sare, piper, mărar verde
două linguri de smântână
Mod de preparare:
Mai întâi călim varza: o tăiem fideluţă, o frecăm cu sare şi piper bine, încingem untura şi călim puţin ceapa tăiată mărunt. Adăugăm varza şi foile de dafin şi călim varza sub capac, adăugând din când în când câte o ceşcuţă de apă. Lăsăm cam 20 minute, la foc moale, apoi adăugăm şi kaizerul tăiat felii, mai călim vreo 5-6 min şi luăm de pe foc. Pastele le fierbem separat în apă cu sare, 1 l apă la 100 g paste.
Le scurgem şi punem în farfurii, adăugăm varza şi o lingură smântână, şi garnisim bine cu mărar verde. Smântâna este opţională.
sursa: bucataras.ro