Ziarul electronic al arădenilor

O familie din Arad, atacată de proprii câini. Oamenii, salvați de jandarmi

Un echipaj de Jandarmerie a intervenit, miercuri, pentru a salva o familie din Arad, care a fost atacată de proprii câini.

„S-a întâmplat miercuri după-amiaza, în casa unei familii cu doi bunici și o nepoțică, când unul dintre cei doi câini, pe care aceștia îi dețin, a devenit agresiv și a mușcat-o pe femeie. Soțul a sărit în ajutorul acesteia, însă a căzut și el victimă, fiind mușcat în repetate rânduri. Mai mult, și cel de al doilea câine a devenit agresiv“, a informat IJJ Arad.

Conform sursei citate, în lupta pentru viața lor, cei doi bunici și-au luat nepoțica în brațe și s-au baricadat într-o cameră de la parterul imobilului.

Un vecin care a auzit strigătele de ajutor și câinii lătrând, a sunat numaidecât la 112, iar un echipaj de Jandarmerie și unul de Ambulanță au fost direcționate la adresa indicată.

„Ajunși la fața locului, jandarmii i-au găsit pe proprietari baricadați într-o cameră, iar de la geam strigau după ajutor, câinii fiind liberi în curte. Jandarmii au analizat repede situația și au luat decizia să folosească materialele de restabilire a ordinii publice, respectiv scutul de protecție, tonfa și șpray-ul iritant lacrimogen.

Astfel au reușit să-i izoleze pe cei doi câini agresivi, după care, cu ajutorul scuturilor de protecție, i-au împins și imobilizat în colțul unei anexe, până la sosirea echipajului de ecarisaj. În același timp, echipajul medical a intervenit pentru acordarea primului ajutor celor două victime, care prezentau numeroase răni pe tot corpul“, a mai informat IJJ Arad.

Bărbatul și femeia au fost transportați la spital, nu înainte ca echipajul de Jandarmerie să-i asigure că vor avea ei grijă de nepoțică, până la sosirea mamei.

„Câinele agresiv a fost anesteziat și transportat la Adăpostul Public Arad, urmând ca proprietarii să ia o decizie în privința lui“, au precizat reprezentanții IJJ Arad.

foto&video: IJJ Arad

Unul dintre câinii care au atacat o familie din Arad a fost eutanasiat

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.