Ziarul electronic al arădenilor

Jucători de fotbal suspendați pentru pariuri sportive

De-a lungul timpului au existat multe situații în care oamenii implicați in sporturi au încălcat anumite reguli și au fost sancționați. Una dintre aceste reguli se aplică pariurilor.

Există reglementări interne și internaționale care prevăd ca cei care sunt implicați în activitatea de fotbal nu au voie să joace la pariuri, indiferent că, vorbim de Maxbet pariuri care are reviewuri bune pe Maxbet pareri sau de un alt operator licențiat în România. Este evident că au existat multe persoane care au încălcat acest regulament și care au avut repercusiuni.

Mihai Voduț suspendat

Un caz recent a fost al lui Mihai Voduț, în perioada în care evolua ca atacant la Viitorul Constanța. Acesta a fost dat de gol chiar de fosta iubită.

După o ceartă cu acesta, iubita fotbalistului Mihai Voduț a dezvăluit că atacantul o trimitea pe aceasta în mai multe rânduri să plaseze pariuri pe meciurile în care era implicat. După această dezvăluire, Comisia de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal a început o anchetă care s-a finalizat pe 2 decembrie 2019.

Comisia a decis să îl suspende pe Mihai Voduț pe o perioadă de 2 ani și să îl sancționeze cu o amendă de 300.000 lei. La câteva luni după durerosul verdict, presa l-a surprins pe Mihai Voduț tuns 0, cu foarte multe kilograme în plus și consumând băuturi alcoolice. Acesta a renunțat la fotbal înainte să împlinească vârsta de 26 ani.

Valentin Bărbulescu suspendat

O altă situație în care un fotbalist a fost suspendat pentru că a încălcat regulamentul privind pariurile sportive a fost atunci când căpitanul echipei FC Snagov s-a autodenunțat. În anul 2019, Valentin Bărbulescu, care era în acea perioadă căpitan al FC Snagov a fost sancționat de către Comisia de Disciplină cu o amendă de 15.000 lei și suspendare pe o durată de 4 luni. Acesta a dezvăluit în timpul unei emisiuni TV că a pariat.

Cristi Pădureanu suspendat

Cristi Pădurariu, mijlocaș la ACS Poli Timișioara, a primit și el o suspendare din cauza pariurilor la vârsta de 21 ani. Presa a difuzat imagini cu acesta surprins într-o casă de pariuri. Cristi Pădurariu și-a recunoscut vina, iar acesta a fost suspendat pe o perioadă de 3 luni și a fost amendat cu 5000 lei. Președintele ACS Poli Timișoara, Radu Birlică, a confirmat abaterea atacantului și a precizat că acesta a pariat chiar împotriva propriei echipe.

Alexandru Bălțoi suspendat

Unul dintre cele mai cunoscute nume din lista fotbaliștilor suspendați este al lui Alexandru Bălțoi, fost atacant la FC Dinamo. Acesta a fost acuzat de o tentativă de trucare de meciuri în 2017 și a fost suspendat pe o perioadă de 10 luni și amendat cu suma de 100.000 lei. Bălțoi avea 35 ani în acel moment și era în Liga a 3-a la Atletico Vaslui.

Gloria Buzău sancționată

Poate cel mai mare scandal din fotbalul românesc legat de pariuri a fost în 2016, atunci când în urma unei anchete a Federației Române de Fotbal s-a constatat că echipa Gloria Buzău a participat la 10 meciuri trucate în sezonul precedent din Liga a 2-a, iar sancțiunile au vizat atât jucătorii, cât și antrenorii și patronii clubului. Sancțiunea fost de 14 ani și 6 luni de interzicere a oricărei activități legate de fotbal și o amendă de 960.000 lei.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.