Ziarul electronic al arădenilor

4 ELEMENTE prin care oferi o viata noua casei bunicilor

Casa bunicilor a reprezentat pentru multi dintre adultii de astazi din Romania un loc plin de magie si de iubire, acolo unde si-au petrecut vacantele de vara si unde au dobandit amintiri de neuitat.

Acum, dupa zeci de ani, copiii de ieri si adultii de azi vor sa retraiasca aceste clipe fericite si dau o viata noua casei mostenite la bunici, transformand-o intr-una de vacanta, unde sa-si petreaca sfarsitul de saptamana, aproape de natura, in aer curat si intr-o liniste desavarsita.

Aceste case au, de cele mai multe ori, varste inaintate si nu mai corespund standardelor de confort moderne si nici in ceea ce priveste siguranta locuirii.

Materialele de constructie utilizate la ridicarea lor si-au depasit durata de viata in cea mai mare parte si, din acest motiv, este necesara executarea unor lucrari de renovare care sa reinvie locurile dragi. In majoritatea situatiilor aceste lucrari sunt usor de pus in practica, iar investitiile necesare merita cu prisosinta sa fie realizate.

Iata care sunt cele 4 elemente prin care poti da o viata noua casei bunicilor!

Acoperisul este cel mai adesea intr-o stare deplorabila, pentru ca materialele traditionale cu care erau acoperite casele in vechime, cum ar fi tigla sau tabla zincata, au o durata de viata depasita si permit scurgerea apei si a zapezii in pod, ceea ce afecteaza clar intreaga structura de rezistenta. O solutie perfecta este inlocuirea vechiului acoperis cu unul nou din tabla cutata, un material extrem de rezistent, cu o durata de viata semnificativa, care poate fi achizitionat de pe site-ul Lindab.ro, unde exista o gama variata de modele si culori disponibile; in plus, un acoperis din tabla cutata este mai ieftin, chiar daca nu straluceste din punct de vedere estetic.

  1. Casele batranesti au peretii, de obicei, din paianta sau din caramizi de lut. Aceste materiale au caracteristici ideale de izolare, insa nu rezista foarte bine in fata intemperiilor. Din aceasta cauza, peretii ar trebui sa fie intariti cu un strat de beton asezat peste o plasa de sarma. Aceasta lucrare va oferi peretilor inca zeci de ani de rezistenta si va da si o noua imagine locuintei batranesti;
  2. Geamurile traditionale din lemn, care au o vechime de 50-60 de ani, nu mai reusesc sa izoleze intr-un mod eficient locuinta si, de aceea, ar trebui sa fie schimbate cu unele moderne. Alegerea ideala este utilizarea lemnului stratificat pentru tamplarie si a geamului termopan cu trei straturi. Aceasta solutie nu doar ca va pastra o temperatura stabila in interior, dar va permite si patrunderea luminii in toate ungherele camerelor;
  3. Peretii interiori, de regula, fabricati din lut pot fi refacuti prin utilizarea panourilor de rigips, usor de montat, cu un pret accesibil, ce permit crearea unor suprafete perfect plane. Mai mult de atat, implementarea acestei solutii inseamna si realizarea unei izolatii termice si fonice la interior prin utilizarea vatei minerale.

In concluzie, persoanele care au mostenit de la bunici sau parinti vechile case nu ar trebui sa se gandeasca la daramarea lor, ci la transformarea in adevarate refugii, unde sa poata sa retraiasca momentele fericite din copilarie.

surse foto:

shutterstock.com

ro.pinterest.com

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.