Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Un bărbat din localitatea arădeană Birchiș, care are de efectuat o pedeapsă privativă de libertate, pentru dare de mită, a fost încarcerat.

Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție al Județului Arad a informat, miercuri, că polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, împreună cu cei de la Secția 8 Rurală Săvârșin, au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii. Mandatul a fost emis de magistrații de la Tribunalul Timiș pe numele unui bărbat în vârstă de 42 de ani, din Birchiș, care are de executat o pedeapsă privativă de libertate de 5 ani, pentru dare de mită. „Bărbatul a fost încercerat în Penitenciarul Arad“, au informat reprezentanții IPJ Arad.

Evenimente rutiere, fără victime

Polițiștii din Sântana au fost sesizați despre producerea unui eveniment rutier, în acest oraș. La fața locului s-a constatat că un bărbat în vârstă de 55 de ani, din Sântana, a intrat în coliziune cu un autoturism parcat. Testarea bărbatului cu aparatul alcooltest a indicat o îmbibație alcoolică de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind dispusă recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Totodată, pe D.J. 709, între localitățile Berechiu și Moțiori, un bărbat de 33 de ani, din Craiva, în timp ce conducea un tractor a intrat în coliziune cu un autoturism care se deplasa din sens opus. Verificările polițiștilor au relevat faptul că tractorul nu este înmatriculat. „În ambele cazuri au fost întocmite dosare penale“, a informat IPJ Arad.

Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

Polițiștii rutieri din cadrul IPJ Arad au continuat acțiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum și pentru conștientizarea de către conducătorii auto a pericolelor la care se expun, prin nerespectarea regulilor de circulație. Într-un interval de 24 de ore, ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate peste 110 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 50.000 de lei. Totodată, au fost reținute 9 permise de conducere și retrase 7 certificate de înmatriculare. „Recomandăm tuturor participanților la trafic să respecte regulile de circulație și să adopte un comportament preventiv în deplasări“, este mesajul transmis de reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Arad.

COVID-19. Acțiuni de verificare

În ziua de 26 octombrie, poliţiştii și jandarmii arădeni au desfăşurat acţiuni de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă. Astfel, în timpul activităţilor desfăşurate au fost legitimate 3.258 persoane, au fost verificate 233 societăți comerciale și obiective de interes (parcuri, zone de agrement, gări, autogări, spații de cazare ș.a.) și 30 de mijloace de transport în comun/persoane. Au fost aplicate 26 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020, în valoare de 7.500 de lei, dintre care 12, în valoare de 3.000 de lei, pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație. „Pentru sănătatea proprie și a celor din jur, recomandăm arădenilor să respecte măsurile de protecție impuse de autoritățile sanitare, să poate masca de protecție și să evite, pe cât se poate, aglomerația“, au transmis polițiștii arădeni.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.