Ziarul electronic al arădenilor

O fabrică din Zona Liberă Curtici s-a închis

Compania Hanes Global Supply Chain România este parte a grupului Hanesbrands, un gigant cu afaceri de 6 miliarde de dolari şi peste 65.000 de salariaţi, care deţine printre altele brandul Champion de echipamente sportive.

Compania Hanes Global Supply Chain Romania, fosta Rosko Textil, a închis fabrica pe care o deţinea în Zona Liberă Arad – Curtici, spun surse din piaţă, citate de ZF.ro.

Firma figurează în 2017, ultimul an pentru care există date publice, cu 1.000 de salariaţi şi afaceri ce sar de 200 de milioane de lei. După cifra de afaceri, producătorul de lenjerie intimă este unul dintre cei mai mari jucători din industria de profil.

Reprezentanţii grupului nu au putut fi contactaţi până la închiderea ediţiei pentru a comenta informaţia.

Firma era înregistrată în zona liberă Arad-Curtici unde i-a expirat contractul de concesiune a terenului, contract pe care nu a mai dorit să îl prelungească, mai spun sursele. În această zonă liberă Arad-Curtici, toţi jucătorii merg în concesiune, nefiind disponibilă opţiunea de achiziţie a terenurilor.

Recent, elveţienii de la Rieker au anunţat că trag obloanele fabricilor din România unde lucrau circa 700 de salariaţi.

Mai mult, în ultimii doi ani au mai avut loc şi alte închideri de fabrici de haine şi textile (Alison Hayes la Urziceni, judeţul Ialomiţa), dar şi o serie de insolvenţe (Unique Clothing din Păuleşti, judeţul Prahova).

Motivele invocate de companii sunt legate de forţa de muncă, mai exact de dificultatea de a găsi angajaţi, de costurile în creştere cu salariile şi de productivitatea scăzută a oamenilor.

CITITI SI: Hanes Global Supply Chain Romania explică de ce a închis fabrica de la Curtici

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.