Ziarul electronic al arădenilor

Hanes Global Supply Chain Romania explică de ce a închis fabrica de la Curtici

Producătorul de lenjerie intimă care și-a închis fabrica din Zona Liberă Curtici susține că a luat această decizie din cauza producției în scădere, creșterii salariale și a deficitului de forță de muncă.

Prin intermediul unui comunicat de presă, conducerea Hanes Global Supply Chain Romania SRL Curtici, fosta Rosko Textil, anunță că fabrica a avut 275 de angajați care confecționau articole de lenjerie intimă.

„Producția a fost redusă treptat, închiderea fiind finalizată la sfârșitul anului 2018. Producția a fost relocată la o fabrică deținută de companie în Vietnam precum și la alți producători de lenjerie intimă din Asia. Fabrica de tricotaje din Zalău a companiei nu a fost afectată de închiderea unității de la Curtici.

Astăzi, aproximativ 80% din angajații disponibilizați au un alt loc de muncă. HanesBrands le-a oferit acestora salarii compensatorii și un bonus financiar ca urmare a închiderii unității. În plus, angajații au fost plătiți pe durata închiderii producției pentru a-și căuta un nou loc de muncă, iar compania a colaborat cu autoritățile și companiile locale pentru a susține eforturile de plasare a forței de muncă. De asemenea, compania i-a asistat pe angajații eligibili pentru pensionare sau pensionare anticipată“, se arată într-un comunicat de presă remis de fabrică.

„Am regretat situația, impusă de realități economice obiective, de a închide fabrica noastră de la Curtici“, a declarat Micky Swaim, chief supply chain officer Hanes Europe Innerwear.

„Am avut o forță de muncă talentată și dedicată, iar decizia de a închide unitatea nu a avut legătură cu abilitățile și aptitudinile angajaților. Am apreciat contribuția lor la performanța companiei de-a lungul anilor“, a mai spus Micky Swaim.

Conform conducerii fabricii, dezvoltarea economică și creșterea industrială în județul Arad au avut ca rezultat o scădere a șomajului și o creștere a salariilor care au făcut ca fabrica de la Curtici să nu mai fie competitivă pe piața de muncă locală, precum și în industria globală de confecții.

„Compania nu a reușit să mențină o dimensiune adecvată a forței de muncă pentru a genera productivitatea necesară“, a informat conducerea fabricii.

Compania estimează că scoaterea echipamentelor, curățenia și alte activități administrative generate de închiderea fabricii vor fi finalizate până la mijlocul anului 2019.

În plus față de Hanes Global Supply Chain România SRL, HanesBrands operează activități de producție și aprovizionare cu 55.000 de angajați în peste 10 țări din Europa, Asia și America.

CITITI SI: O fabrică din Zona Liberă Curtici s-a închis

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.