Ziarul electronic al arădenilor

Ministrul Transporturilor, nemulțumit de stadiul lucrărilor la pasajul din Micălaca

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a făcut joi, o vizită în Arad, unde a vizitat, printre altele, și pasajul rutier peste liniile de cale ferată Arad – București, aflat în construcție pe centura municipiului, în zona Micălaca, și s-a declarat nemulțumit de stadiul lucrărilor.

Ministrul a constatat că mobilizarea utilajelor şi muncitorilor la acest șantier este foarte mică. De altfel, parlamentari PSD de Arad care-l însoţeau i-au spus ministrului că şi aceste utilaje au fost mobilizate doar acum, pentru vizita sa, în timp ce în zilele anterioare nu s-ar fi lucrat pe şantier.

Conform Agerpres, reprezentanţii constructorului au motivat mobilizarea slabă prin faptul că este necesară relocarea unor linii de înaltă tensiune şi a unei conducte de apă, dar au spus că există şi unele probleme cu anumite avize necesare sau cu „dreptul de uz şi servitude“, referindu-se la terenuri private din zonă.

Constructorul a recunoscut că sunt întârzieri de şase luni la lucrări, afirmând că noul termen de finalizare a pasajului este luna februarie 2020.

„Lucraţi non-stop! În momentul în care veţi avea finalizate relocările (utilităţilor – n.r.), lucraţi non-stop, ca să recuperaţi decalajele! Să vă mobilizaţi suplimentar. Acum nu aveţi mobilizare că spuneţi că nu puteţi lucra, deci costuri nu aveţi, dacă nu aveţi mobilizare“, i-a transmis ministrul constructorului.

Cuc le-a cerut şi reprezentanţilor CNAIR care l-au însoţit să stea pe şantier „să se asigure că sunt respectate termenele“.

„În 2017, Guvernul PSD a alocat fonduri pentru cele două pasaje, unul dintre ele este finalizat (…) Am venit la cel de-al doilea obiectiv, să mă asigur că lucrările sunt în grafic, în termen, avem câteva probleme legate de relocări de utilităţi, lucrurile sunt pe făgaşul cel bun, s-au obţinut avizele de la Enel, urmează să se relocheze şi conducta de apă (…) Am atras atenţia (constructorului – n.r.) că nu va avea vacanţă, să termine cu tot felul de scuze pe care le invocă. Eu o să fiu pe şantier, aşa cum am spus, este un mandat pe care mi-l dedic şantierelor. Sunt obiective de suflet pe care le-am pornit încă din 2017 şi o să mă asigur că nu vom avea probleme la finalizarea la termen, anume luna februarie 2020“, a declarat ministrul, citat de Agerpres.

Contractul pentru execuția lucrărilor la pasajul aflat în construcție pe centura Aradului, peste liniile de cale ferată Arad – București, în zona Micălaca, a fost semnat anul trecut, în luna aprilie, lucrările urmând să fie finalizate în acest an.

Valoarea contractului este de 25.665.184,89 (TVA inclus), cu o durată de execuție de 12 luni și o perioadă de garanție a lucrărilor de 24 de luni.

Anul trecut, în luna octombrie, a fost deschis traficul autovehiculelor pe pasajul rutier de pe centura municipiului Arad, situat în zona CET, după șapte ani de la începerea lucrărilor de construcție.

Aflat la Arad, ministrul Transporturilor a vizitat în cursul zilei de joi Zona Industrială, Aeroportul Internațional și Stația CFR.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.