Ziarul electronic al arădenilor

Jurnalist de presă scrisă – cea mai rea meserie din lume în 2016

ziareJurnalistul de presă scrisă are cea mai rea meserie din lume în anul 2016, potrivit unui clasament realizat de un site american specializat în Resurse Umane.

Clasamentul a fost întocmit de Careercast.com, un site american specializat în Resurse Umane.

Jurnaliştii din presa scrisă au ocupat pentru al treilea an consecutiv primul loc în Topul 10 al celor mai rele meserii din lume.

Stresul, veniturile salariale, mediul de lucru şi perspectivele de evoluţie profesională au fost criteriile principale avute în vedere în realizarea acestui clasament.

Mediul de lucru a ţinut cont de factori fizici şi emoţionali şi de numărul de ore lucrate în fiecare săptămână.

În privinţa veniturilor, specialiştii în Resurse Umane au analizat salariul mediu al jurnaliştilor americani din presa scrisă şi perspectivele de creştere a acestuia.

Site-ul Careercast.com a analizat, de asemenea, rata şomajului, dar şi stresul generat de această profesie. În privinţa stresului, autorii studiului au avut în vedere 11 factori ce au inclus aspecte diverse, precum respectarea termenelor-limită, deplasări în interes profesional şi relaţia cu publicul.

Pe locul următor în acest clasament se află meseria de tăietor de lemne.

O altă meserie din industria mass-media, cea de animator radio, ocupă poziţia a treia.

Pe locurile următoare în Topul 10 al celor mai rele meserii din lume s-au clasat profesiile: DJ, specialist în recrutarea militarilor, agent de deratizare, vânzător, agent de publicitate, şofer de taxi şi pompier.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.