Ziarul electronic al arădenilor

International Alexander din Arad a cumpărat operaţiunile din Cehia şi România ale Brandl

Simion Apreutese, un antreprenor român care deţine transportatorul International Alexander din Arad, a cumpărat operaţiunile din Cehia şi România ale Brandl, un producător german de componente auto cu istorie de 50 de ani.

Pentru transportatorul International Alexander din Arad, aceasta este a doua achiziţie recentă, după ce a preluat transportatorul de marfă Vio Transgrup din judeţul Dâmboviţa, business controlat de antreprenorul Viorel Angelescu.

Compania de transport de marfă şi logistică International Ale­xan­der din Arad, fondată în 2003 de antreprenorul Simion Apreu­tese, a cumpărat ope­ra­ţiu­nile din România şi Cehia ale Brandl, un business de familie din Germania înfiinţat în 1970, care furnizează de 50 de ani pie­se pentru giganţii indus­triei auto precum Mer­cedes, BMW, Audi, Volks­wagen, Porsche, Lambor­ghini şi, mai recent, Dacia.

Achiziţia marchează una dintre puţinele mutări făcute de antreprenorii locali pentru a se extinde în afara ţării, oamenii de afaceri români ancorându-şi mai degrabă businessul în „portul“ România.

„Recent, se discuta la o conferinţă pe te­ma investiţiilor româneşti în afara ţării des­pre apetitul evident al antreprenorilor din ţările Europei Centrale pentru investiţii în Europa de Est şi despre relativa reţinere a antrepre­norilor noştri de a se aventura în afara ţării. Iată însă că am depăşit această barieră“, spune George Mucibabici, preşe­dintele De­loitte România, în cadrul unui edi­torial publicat în ediţia din acest an a anua­ru­lui ZF Top 1.000 cele mai mari companii.

sursa: zf.ro

Grupul International Alexander Holding a devenit, oficial, proprietar al Vio Transgrup

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.