Ziarul electronic al arădenilor

40% dintre angajaţii din şcolile din județul Arad s-au vaccinat

Aproximativ 40% dintre angajaţii şcolilor din sistemul preuniversitar din judeţ s-au vaccinat deja anti-COVID-19, reprezentând circa 2.400 de persoane, iar cu programările existente, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Arad estimează că se va ajunge la 76%.

Şeful ISJ Arad, Marius Gondor, a declarat, joi, că pe lângă cei 2.400 de angajaţi vaccinaţi, alţi 2.130 sunt programaţi în platforma de vaccinare.

„Asta înseamnă că peste 4.500 de angajaţi din şcolile arădene vor fi vaccinaţi, adică 76% dintre cei aproximativ 5.900 de angajaţi pe care îi avem în sistemul preuniversitar“, a precizat Gondor.

El a adăugat că, în prezent, sunt active 105 cazuri de SARS-CoV-2 în şcoli, respectiv în ultimele 14 zile au fost confirmaţi ca fiind infectaţi 74 de elevi (din totalul de 60.490 de elevi pe care îi are judeţul) şi 31 de cadre didactice.

Cu privire la testări, şeful ISJ a precizat că au fost distribuite 20.800 de teste rapide în 245 de unităţi de învăţământ din 440 câte există în judeţ, dar au fost folosite doar 279 de teste.

„Am trimis teste doar în şcolile care ne-au confirmat că au un cadru medical, asistent sau medic, sau au o colaborare cu un medic de familie care poate face testarea. Trebuie precizat că pentru testare este necesar să existe simptomele care se încadrează în definiţia de caz şi mai este nevoie de acordul scris al părintelui sau al elevului major“, a spus Gondor.

În context, şeful Direcţiei de Sănătate Publică Arad, Horea Timiş, a declarat că de la începutul anului şcolar au fost confirmaţi cu virusul SARS-CoV-2 189 de elevi, dintre care 96 mergeau la şcoală şi 93 urmau cursurile online. De asemenea, au fost confirmate infectate 58 de cadre didactice din sistemul preuniversitar.

În sistemul universitar, au fost testaţi pozitiv zece studenţi, şase cadre didactice şi trei angajaţi din cadrul personalului auxiliar.

sursa: Agerpres

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.