Ziarul electronic al arădenilor

Cercetați pentru trafic de minori. Victimele erau racolate prin metoda „loverboy“

Polițiștii de la Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Arad, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Arad, au efectuat trei percheziții domiciliare, în județul Arad, într-un dosar de trafic de minori și infracțiuni contra libertății și integrității sexuale.

„Din cercetări a reieșit că, în perioada 2019 – 2020, patru bărbați, cu vârste cuprinse între 22 și 34 de ani, din județul Arad, ar fi recrutat 4 victime minore, prin metoda «loverboy», în scopul obligării acestora la practicarea prostituției, folosind mijloace de constrângere fizică și psihică.

Exploatarea victimelor ar fi avut loc în județul Arad, la diverse locații sau la domiciliul celor în cauză, care și-ar fi însușit sumele de bani obținute din practicarea de relații sexuale de către victime cu diverși clienți“, se arată într-un comunicat de presă remis de IPJ Arad.

În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 16 martie, polițiștii și procurorii au pus în aplicare trei mandate de percheziție domiciliară și trei mandate de aducere, în urma cărora au fost reținuți doi dintre cei patru bărbați bănuiți, fiind prezentați magistraților, cu propunere de arestare preventivă.

„La data de 17 martie, magistrații Tribunalului Arad au dispus măsura arestării preventive față de un bărbat, de 34 de ani, arest la domiciliu, pentru un bărbat, de 22 de ani și măsura control judiciar, pentru 60 de zile, față de al treilea bărbat, de 32 de ani, al patrulea bărbat, de 26 de ani, fiind încarcerat în Penitenciarul Gherla, pentru alte fapte“, se mai precizează în comunicatul de presă.

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori, act sexual cu un minor, viol și pornografie infantilă.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.