Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Un bărbat și trei femei, din municipiul Arad, sunt cercetați penal pentru contrabandă cu țigări.

Inspectoratul de Poliție al Județului Arad a anunțat, miercuri, că polițiști din cadrul Biroului Ordine Publică au depistat în zona Pieței „Mihai Viteazul“, un bărbat de 30 de ani și o femeie de 44 de ani, ambii din municipiu, în timp ce transportau într-un autoturism 8.000 de fire de țigarete netimbrate (400 de pachete), susceptibile a proveni din contrabandă. De asemenea, în zona Pieței Fortuna din municipiu au mai fost depistate două femei, de 58 și 25 de ani, în timp ce ofereau spre comercializare 300 de fire de țigarete, susceptibile a proveni din contrabandă. „Pe numele celor în cauză au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infractiunii de contrabandă“, a informat IPJ Arad.

Mandat de executare a pedepsei

Un tânăr care are de executat o pedeapsă cu închisoarea a fost încarcerat în Penitenciarul Arad. „Polițiștii Serviciului Investigații Criminale, împreună cu cei din orașului Curtici, au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de magistrații de la Judecătoria Arad, pe numele unui tânăr de 27 de ani, din Arad“, se arată într-o informare a IPJ Arad. Conform sursei citate,  tânărul a fost condamnat la o pedeapsă de 11 luni și 20 de zile de închisoare, pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației rutiere. Tânărul a fost încarcerat în Penitenciarul Arad, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Arad.

Concurs de infracțiuni rutiere

Polițiștii din orașul arădean Lipova au depistat, în trafic, un bărbat în vârstă de 39 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe  DN 7,  fără a deține permis de conducere. De asemenea, în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o îmbibație alcoolică de 0,68 mg./l. alcool pur în aerul expirat. „Conform procedurii, în acest caz s-a dispus recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, bărbatul fiind cercetat penal pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice și conducere fără permis“, se menționează într-o informare remisă, miercuri, de Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție al Județului Arad.

COVID-19. Acțiuni de verificare

În ziua de 16 martie, sub autoritatea Instituției Prefectului Judeţului Arad, polițiștii, împreună cu jandarmii și polițiștii locali, au desfăşurat acţiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun. Scopul vizat de aceste acţiuni îl constituie prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2. În cadrul acțiunilor desfășurate au fost legitimate 2.860 de persoane, verificate 216 societăți comerciale, restaurante, terase, unităţi tip fast-food, hoteluri, pensiuni şi alte spaţii de cazare, parcuri și zone de agrement, gări, autogări precum și 58 de mijloace de transport în comun. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 91 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 22.350 de lei, dintre care 8, în valoare de 1.000 de lei, pentru nerespectarea interdicției privind deplasarea/libera circulație și celelalte pentru nepurtarea măștii de protecție.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.