Ziarul electronic al arădenilor

Incendiu la un bloc din Sebiș. Intervenție dificilă a pompierilor

Un incendiu a izbucnit, miercuri seara, la un bloc din orașul arădean Sebiș, iar pompierii au fost nevoiți să realizeze un dispozitiv format din 11 furtunuri, pentru a ajunge la locul intervenției, zona fiind blocată de mașinile parcate în zonă.

Incendiul s-a declanșat la un coș de evacuare a fumului improvizat. „O intervenție relativ simplă s-a complicat în momentul când echipajul și-a dat seama că din cauza mașinilor parcate nu poate ajunge în apropierea obiectivului. Astfel că, pompierii sebișeni au realizat un dispozitiv din 11 furtunuri tip C (aproximativ 230 metri). Incendiul a fost stins în 30 de minute, apoi au fost verificate toate apartamentele de pe scara blocului, pentru a nu mai exista și alte pericole“, a precizat George Pleșca, purtător de cuvânt al ISU Arad.

Incendiul s-a declanșat din cauza canalului de evacuare a fumului, care a fost improvizat, acesta fiind necurățat sau cu defecțiuni.

„În cazul de față, proprietarii apartamentelor, care se încălzesc cu sobe, au coșul de evacuare a fumului în aerisirea blocului“, a mai precizat Pleșca.

La intervenție a ajuns și plt. adj. Marinică Dobrei, care era timpul liber și a dorit să își ajute colegii.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.