Ziarul electronic al arădenilor

Incendiu de vegetaţie în apropierea localităţii Nadăş

Un incendiu de vegetaţie a izbucnit, duminică după-amiază, în apropierea localităţii arădene Nadăş, fiind afectate peste 20 de hectare, focul ajungând şi în pădure.

Pentru stingerea focului au intervenit peste 80 de persoane – pompieri, angajaţi ai ocolului silvic şi localnici.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad au spus că, duminică după-amiază, în zona localităţii Nadăş s-a anunţat un incendiu de vegetaţie şi păşune împădurită.

Primii pompieri sosiţi la locul indicat au găsit un incendiu întins pe mai mult de 20 de hectare, cu focare multiple, care a intrat parţial în pădure.

Astfel, au fost mobilizate toate forţele subunităţii din Ineu, fiind chemaţi oameni din turele libere, şi s-a solicitat sprijin de la Primăria Tauţ. De asemenea, s-a încercat realizarea unui dispozitiv de stingere dintr-o autospecială, pe o lungime de aproximativ 250 de metri.

Iniţial, s-a acţionat cu atomizoare, mături şi lopeţi, însă ulterior forţele de intervenţie au fost suplimentate, pentru a limita extinderea incendiului spre sat.

Duminică seara, la incendiu interveneau 32 de subofiţeri şi un ofiţer, 30 de reprezentanţi ai ocolului silvic, 20 de persoane de la Primăria Tauţ, cu mai multe autospeciale.

Pompierii au dificultăţi de comunicare, care se poate face doar cu staţii audio, întrucât în zonă nu este semnal telefonic.

foto: ISU Arad

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.