Ziarul electronic al arădenilor

Immofinanz a vândut fostul Armonia Center Arad companiei de investiţii Oresa

Immofinanz a vândut fostul centru comercial Armonia Arad către Oresa, o companie controlată de investitori suedezi, cu prezenţă puternică pe piaţa locală.

Conform unui comunicat al Immofinanz, remis, miercuri, Oresa intenţionează să dezvolte un proiect cu destinaţie mixtă, cu o componentă industrială şi una de retail.

„Tranzacţia este un pas important pentru noi şi face parte din strategia companiei care vizează consolidarea şi extinderea brandurilor de succes pe care le deţinem în portofoliu, respectiv myhive, pe segmentul de office, precum şi Vivo! şi Stop Shop, pe segmentul de retail“, a declarat Fulga Dinu – country manager Operations, Immofinanz România.

Cornel Marian, managing partner Oresa a subliniat că aeasta este a doua achiziţie din 2021, în România, a diviziei imobiliare Oresa.

„Ni se pare interesantă oportunitatea de transformare a acestei proprietăţi într-un parc industrial şi de retail modern, foarte bine poziţionat, atât pentru clienţii mari, cât şi pentru cei mici şi mijlocii, care au nevoie de spaţii moderne aproape de oraş, pentru activităţi de producţie, depozitare sau showroom-uri“, a spus Cornel Marian.

Lucrările de modernizare a proprietăţii vor începe după finalizarea planurilor şi obţinerea autorizaţiilor, în prima jumătate a anului 2022, iar lansarea este planificată pentru prima jumătate a anului 2023. Întregul proiect are o suprafaţă de 110.000 mp teren şi o suprafaţă închiriabilă brută de 43.000 mp.

Immofinanz investeşte în România de peste 17 ani. La 30 septembrie 2021, portofoliul imobiliar din România avea o valoare contabilă de 777,7 milioane de euro, echivalentul a 15,4% din portofoliul total al companiei. Cele 13 investiţii au o suprafaţă închiriabilă de aproximativ 334.000 mp, cu o rată de ocupare de 94%. Cele mai mari proprietăţi includ două clădiri de birouri din Bucureşti, myhive S-Park şi myhive Metroffice, precum şi două centre comerciale Vivo! Cluj şi Vivo! Constanţa.

Oresa este prezentă în Europa Centrală şi de Est prin investiţii private încă din 1997. Proprietarii şi investitorii sunt o familie de antreprenori suedezi. În prezent, piaţa principală este România, unde compania deţine participaţii majoritare sau semnificative într-un portofoliu larg de companii.

Principalele investiţii actuale ale Oresa în România sunt: La Fântâna, liderul pe segmentul serviciilor de aprovizionare cu apă în sistem watercooler şi purificator şi cafea pentru companii, în România şi Serbia; Romanian Business Consult (RBC), principalul furnizor şi integrator de soluţii IT pentru industria alimentară şi de retail din România, şi Viatrend, lider pe segmentul produselor alimentare gata preparate. Divizia imobiliară Oresa include şi proiectul Solo Park, cel mai mare parc industrial privat din Iaşi.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.