Ziarul electronic al arădenilor

Afgani găsiţi într-un camion. Șoferul a auzit zgomote în remorcă şi a sunat la 112

Opt bărbaţi din Afganistan au fost descoperiţi, miercuri, ascunşi într-un camion, după ce şoferul a oprit la o benzinărie din municipiul Arad şi a auzit zgomote din remorcă, el sunând la 112 pentru a cere ajutor.

Şoferul este cetăţean turc şi a oprit într-o benzinărie situată în apropiere de sediul Poliţiei, iar pentru că nu avea voie să deschidă remorca sigilată, a sunat la 112.

„Un bărbat a sesizat faptul că din interiorul camionului pe care îl conducea se aud zgomote. La faţa locului s-au deplasat de urgenţă poliţiştii Biroului de Ordine Publică, care au constatat că cele sesizate se confirmă, totodată solicitând prezenţa unor reprezentanţi ai Biroului Vamal pentru desigilarea remorcii. În urma verificărilor a reieşit că în interiorul remorcii se aflau opt persone de sex masculin cu vârste cuprinse între 15 şi 18 ani, toţi cetăţeni afgani“, a informat IPJ Arad.

Verificările făcute în bazele de date ale Inspectoratului General pentru Imigrări au arătat că cinci dintre străini aveau drept de şedere temporară pe teritoriul României.

Poliţiştii fac cercetări în acest caz împreună cu Poliţia de Frontieră.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.