Ziarul electronic al arădenilor

Gratuităţi şi reduceri la transportul local în comun, pentru pensionari, preşcolari, elevi şi studenţi

Pensionarii cu vârste peste 70 de ani și cei cu pensii sub 1.200 lei, dar și preşcolarii, elevii din ciclurile primar, gimnazial, liceal şi postliceal vor putea călători gratuit cu mijloacele de transport în comun din municipiul Arad, se arată într-un proiect inițiat de municipalitate.

„Primăria municipiului Arad intenţionează să ia noi măsuri de protecţie socială la transportul public local cu tramvaiele şi autobuzele. Acestea vor fi cuprinse într-un proiect de hotărâre ce urmează să parcurgă etapele transparenţei decizionale. Concret, proiectul va viza o serie de gratuităţi şi reduceri la transportul public local pe raza municipiului Arad, pentru anumite categorii sociale“, a anunțat, marți, Primăria Municipiului Arad.

Conform sursei citate, proiectul propune ca persoanele cu vârste peste 70 de ani, cu domiciliul sau reşedinţa pe raza municipiului Arad, să beneficieze de gratuitate, ca de altfel şi pensionarii cu un venit lunar mai mic de 1.200 lei.

Pensionarii ale căror venituri depăşesc această sumă vor plăti jumătate din preţul abonamentului, au precizat reprezentanții municipalității.

„În egală măsură, copiii preşcolari, elevii ciclului primar, gimnazial, liceal şi postliceal, care desfăşoară cursuri la zi şi au domiciliul sau reşedinţa pe raza municipiului Arad, vor călători gratuit pe mijloacele de transport în comun. În schimb, studenţii din învăţământul superior acreditat, vor primi o bonificaţie de 50% din preţul abonamentului“, se mai arată în informarea Primăriei.

Metodologia privind aplicarea acestor măsuri de protecţie socială va fi, de asemenea, dezbătută de Consiliul Local al Municipiului Arad.

„Dorim să oferim pensionarilor o şansă în plus la mobilitate, şi implicit, o viaţă socială mai activă. În ceea ce priveşte elevii, vom încerca să legăm această gratuitate de prezenţa la şcoală”, a precizat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.