Ziarul electronic al arădenilor

Firmă responsabilă cu deszăpezirea în județul Arad, amendată de polițiști

Firma responsabilă cu deszăpezirea unor drumuri din județul Arad a fost amendată de polițiști pentru că nu ar fi intervenit pe două tronsoane ale DJ 707 şi DJ 707C.

Conform Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, Claudia Iuga, că poliţiştii de la posturile din Săvârşin şi Vărădia de Mureş au verificat starea unor drumuri judeţene din zonă, constatând că acestea sunt acoperite cu zăpadă pe anumite tronsoane şi sunt greu circulabile.

Potrivit IPJ Arad, a fost constatată „neîndeplinirea obligaţiei de întreţinere a drumului pe timp de iarnă pe DJ 707C, tronsonul Juliţa – Slatina de Mureş, şi DJ 707, tronsonul Petriş-Obârşia“.

„Poliţiştii au aplicat două sancţiuni contravenţionale, fiecare de câte 14.500 de lei, societăţii responsabile cu deszăpezirea drumurilor. În luna decembrie, aceeaşi firmă a mai primit o sancţiune pentru tronsonul de pe DJ 707 afectat şi de această dată“, a informat IPJ Arad.

Firma sancționată de polițiști este SC Inteco Holding SRL.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Arad, Andrei Ando, a declarat, pentru Agerpres, că au fost monitorizate intervenţiile firmelor de deszăpezire care au câştigat licitaţiile, prezenţa utilajelor fiind urmărită prin GPS.

„Am constatat că utilajul de pe Juliţa – Mădrigeşti era ieşit în decor, ceea ce a determinat o pauză lungă în deszăpezirea drumului respectiv. A fost dislocat un alt utilaj, de la Lipova, care a intervenit în zonă“, a precizat Ando.

Consiliul Judeţean Arad a dat ordin de echipare suplimentară pentru încă cinci utilaje cu lamă şi răspânditor, care să acţioneze din data de 16 ianuarie. Astfel, nivelul de echipare la nivelul judeţului Arad a ajuns la 24 de utilaje cu lamă, 15 încărcătoare şi cinci autogredere care intervin în caz de nevoie.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.