Ziarul electronic al arădenilor

Fără curse pe Aeroport. Ministrul Transporturilor: Arădenii au fost mințiți de fosta conducere a Tarom

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat, joi, că zborurile Tarom între Arad şi Bucureşti vor fi introduse numai după efectuarea unui studiu, el acuzând vechea conducere a companiei că i-a minţit pe arădeni când le-a promis că vor fi introduse cursele de la finalul anului trecut.

Ministrul Răzvan Cuc a spus că atât arădenii cât şi parlamentarii PSD de Arad – care au promis anul trecut reintroducerea curselor Tarom după o pauză de 15 ani, au fost minţiţi de fosta conducere a companiei, care a promis zboruri fără să facă o analiză privind potenţialul acestei rute.

„Aceşti oameni (parlamentarii PSD de Arad – n.r.) s-au chinuit foarte mult, în cursul anului trecut, să introducă cursa Bucureşti-Arad. Din păcate, au fost minţiţi. Ăsta a fost apanajul conducerii trecute de la Tarom. Au minţit. Au spus că Tarom merge bine, dar vedem că au dispărut vreo 60 milioane de dolari din contul Tarom. Au spus că au crescut veniturile, dar vedem că au crescut pierderile“, a declarat ministrul.

Răzvan Cuc a declarat că se va implica personal şi va discuta cu noua conducere Tarom pentru introducerea zborurilor de la Arad, însă acestea ar putea fi lansate numai după realizarea unui studiu.

„De data asta o să ne aplecăm noi, aşa cum trebuie, pe această problemă şi o să am o discuţie cu actuala conducere a Tarom şi să găsim soluţia, reală de această dată, pentru introducerea cursei în urma unui studiu pe care îl vom efectua în perioada imediat următoare“, a spus Cuc.

Ministrul a mai acuzat că fostul director al Tarom, „pus de altcineva în acea funcţie“, „avea o altă agendă“.

În luna noiembrie 2018, parlamentarii PSD de Arad au anunţat reluarea zborurilor Tarom de pe aeroportul local după 15 ani. Totodată, Raluca Zomoniţă – director Operaţiuni Sol şi Alexandru Slivka – şef al Serviciului Proceduri şi Contracte Handling au fost la Arad şi făcut o inspecţie pe aeroport, arătând că „spre sfârşitul anului“ vor fi lansate zborurile pe ruta Arad – Bucureşti, ceea ce nu s-a mai întâmplat.

sursa: Agerpres

CITITI SI: Cursele Tarom pe Aeroportul din Arad, din martie 2019

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.