Ziarul electronic al arădenilor

Falcă: „Proiectul de regenerare urbană a Pieţei Catedralei merge mai departe”

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a declarat, joi, că proiectul privind regenerarea urbană a Pieţei Catedralei „merge mai departe”, după ce Tribunalul a anulat Hotărârea Consiliului Local Municipal Arad privind modernizarea pieței.

Primăria municipiului Arad a anunțat că „a luat la cunoştinţă şi respectă decizia instanţei de anulare a Hotărârii Consiliului Local Municipal Arad cu nr. 365 din 21.09.2018 privind aprobarea modificării și completării HCLM nr. 41/2014 privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici și a Studiului de Fezabilitate pentru obiectivul de investiție «Regenerare urbană zona Piața Catedralei din Municipiul Arad»”.

„Prin urmare, vom promova un nou proiect de hotărâre cu încadrarea în cerinţele de formă solicitate. El se va regăsi pe ordinea de zi a următoarei şedinţe extraordinare de Consiliu Local Municipal“, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Municipiului Arad.

Primarul Gheorghe Falcă a declarat că „regenerarea urbană a  Pieţei Catedralei reprezintă o prioritate pentru administraţia locală şi nu va putea fi blocată la infinit“.

„Vorbim despre o zonă care are nevoie de reconfigurare peisagistică şi de o parcare subterană care ar rezolva problema lipsei locurilor de parcare. Vom face tot ceea ce este necesar pentru ca proiectul de regenerare urbană a Pieţei Catedralei să meargă mai departe”, a declarat  Gheorghe Falcă.

În cursul zilei de joi, Prefectura a anunțat că „Tribunalul Arad, Secția Contencios Administrativ și Fiscal, a admis acțiunea Instituției Prefectului – Județul Arad formulată în vederea anulării Hotărârii Consiliului Local Municipal Arad cu nr. 365 din 21.09.2018 privind aprobarea modificării și completării HCLM nr. 41/2014 privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici și a Studiului de Fezabilitate pentru obiectivul de investiție «Regenerare urbană zona Piața Catedralei din Municipiul Arad»”.

„Instanța a admis argumentele Instituției Prefectului, conform cărora HCLM 365/2018, deși se referă în titlul său la modificarea și completarea unei Hotărâri anterioare, nu respectă normele de tehnică legislativă pentru adoptarea actelor normative deoarece nu indică în mod expres în ce constau modificările respective. De asemenea, Instituția Prefectului – Județul Arad a arătat că HCLM 365/2018 nu este motivată corespunzător“, se arată într-un comunicat de presă remis de Prefectura Arad.

Prefectul județului Arad, Florentina Horgea, a declarat că instituția pe care o conduce urmărește strict respectarea normelor legale în vigoare de către emitenții hotărârilor asupra cărora se exercită controlul de legalitate.

În luna februarie, primarul Gheorghe Falcă anunța că municipalitatea arădeană așteaptă oferte pentru transformarea Pieței Catedralei într-o zonă pietonală și pentru o nouă piață agroalimentară, unde vor fi mutați comercianții.

Conform administrației locale, amenajarea şi punerea în valoare a Pieţei Catedralei și construirea unei parcări subterane presupune o investiţie a municipalităţii în valoare de aproximativ 30 milioane de euro.

CITITI SI: Modernizarea Pieței Catedralei din Arad, anulată de Tribunal

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.