Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Un bărbat din Arad, care se sustrăgea urmăririi penale, a fost depistat de polițiști și va fi prezentat magistraților cu propunere de arestare preventivă.

Bărbatul a fost depistat de polițiștii de la Biroul Ordine Publică, împreună cu cei de la Secțiile Rurală 1 și 2 Arad. „Polițiștii au depistat, joi, în jurul orei 17.00, un autoturism parcat în afara părții carosabile, pe DN 69, pe raza localității Vinga, despre care exista suspiciunea că ar fi fost condus de un bărbat căutat de autorități. La vederea polițiștilor, bărbatul a intenționat să plece, dar a fost blocat de o patrulă de poliție, la puțin timp după ce s-a pus în mișcare“, a informat IPJ Arad. În urma identificării conducătorului auto, un bărbat de 33 de ani, din Arad, s-a constatat că acesta are dreptul de a conduce suspendat și că se sustrage urmăririi penale într-un dosar penal de contrabandă cu țigarete, fiind cercetat sub coordonarea directă a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad. Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat magistraților Judecătoriei Arad cu propunere de arestare preventivă.

O femeie și un bărbat, în penitenciar

Polițiștii de la Serviciul Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Arad au pus în aplicare două mandate de executare a pedepsei închisorii. Un mandat a fost emis de magistrații Judecătoriei Gurahonț, la data de 10 aprilie, pe numele unei femei în vârstă de 68 de ani, din Gurahonț, care are de executat o pedeapsă cu închisoarea de 3 ani și 9 luni, pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune. Un arădean de 31 de ani a fost condamnat de magistrații Judecătoriei Arad la o pedeapsă privativă de libertate de un an și 4 luni, pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației. „Cei în cauză au fost depuși de polițiști în Penitenciarul Arad“, au anunțat reprezentanții IPJ Arad.

Infracțiuni la regimul circulației

Trei persoane sunt cercetate pentru săvârșirea de infracțiuni rutiere. Astfel, un cetățean algerian, de 22 de ani, a fost depistat de polițiștii de la Biroul Rutier, în trafic, în timp ce conducea un autoturism pe strada Cocorilor, fără a avea dreptul de a conduce pe teritoriul României. Pe raza orașului Pâncota a fost depistat un tânăr, de 27 de ani, din Bocsig, în timp ce conducea un autoturism. În timpul verificărilor efectuate s-a constatat că permisul de conducere emis de autoritățile belgiene, prezentat la solicitarea polițiștilor, nu figurează ca fiind valabil, tânărul neavând dreptul de a conduce în niciun stat al Uniunii Europene. Polițiștii de la Secția nr. 2 Rurală Arad au depistat un bărbat, de 35 de ani, din Peregu Mare, în timp ce conducea un autoturism cu remorcă, pe DJ 709/J, pe raza localității Peregu Mic. Polițiștii au constatat că numărul de înmatriculare al remorcii, emis de autoritățile bulgare, figurează ca fiind atribuit unui alt autoturism, iar remorca nu este înmatriculată. Pe numele celor în cauză au fost întocmite dosare de cercetare penală.

Cetăţeni turci, cu documente false

Poliţiştii de frontieră de la Curtici au depistat o familie, formată din trei cetăţeni turci, care a încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, folosind documente de călătorie false. Turcii, doi adulți și un copil, se aflau într-un tren care circula pe ruta Bucureşti Nord – Viena și au prezentat paşapoarte speciale cu însemnele autorităţilor din Turcia. Cu ocazia controlului specific s-a constatat că documentele prezentate la control nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, acestea fiind false. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţeni turci şi formează o familie, doi adulţi cu vârste de 39 şi 36 de ani şi un minor în vârstă de 4 ani. Adulţii au declarat că au obţinut documentele de la o persoană a cărei identitate nu o cunosc, în schimbul sumei de 1.140 de euro şi doreau să ajungă în Austria.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.