Ziarul electronic al arădenilor

Doar jumătate dintre locurile de cazare au fost ocupate în Moneasa, în mini-vacanţă

Staţiunea montană Moneasa a avut cei mai puţini turişti din ultimii ani în perioada sărbătorilor pascale şi de 1 Mai, din cauza vremii ploioase, doar jumătate dintre locurile de cazare fiind ocupate.

Reprezentanţii Primăriei Moneasa au declarat, vineri, că prezenţa turiştilor în staţiune în mini-vacanţă a fost cea mai slabă din ultimii ani.

„Estimăm că au fost ocupate 50% din locurile de cazare, ceea ce înseamnă foarte puţin. În anii anteriori, în perioada sărbătorilor pascale sau de 1 Mai erau ocupate 80% dintre locurile de cazare din hoteluri şi pensiuni. Am avut puţini turişti din cauza vremii nefavorabile, pentru că în zona noastră a plouat aproape în fiecare zi“, a declarat viceprimarul comunei Moneasa, Raul Groza.

Conform sursei citate, din cauza vremii nu au mai avut loc unele activităţi ce au fost pregătite de administraţia locală pentru turişti.

Staţiunea Moneasa are aproximativ 1.700 de locuri de cazare în hoteluri, pensiuni, vile şi o tabără pentru copii. Primăria estimează că în jur de 900 dintre acestea au fost ocupate, însă numărul turiştilor din staţiune a fost totuşi mai ridicat, pentru că unii s-au cazat în locuinţe private, care nu sunt înregistrate oficial ca locuri de cazare.

În 2018, gradul mediu de ocupare a locurilor de cazare din Moneasa a crescut la 75%, faţă de 50% în 2017, datorită introducerii tichetelor de vacanţă, conform autorităţilor locale.

sursa: Agerpres

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.