Ziarul electronic al arădenilor

Cutremur cu magnitudinea 2,1 în județul Arad

Un cutremur cu magnitudinea 2,1 pe scara Richter a fost înregistrat, duminică, în județul Arad.

Conform Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, cutremurul a fost înregistrat la ora ora 8.46, la o adâncime de 6 kilometri, fiind localizat în județul Arad, la limita cu Bihor (lat. 46.6102; lon. 22.116).

Ultimul cutremur înregistrat în județul Arad a fost în 6 noiembrie 2018 și a avut o magnitudine de 2,2 pe scara Richter.

Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, cutremurul din noiembrie a fost înregistrat la ora ora 10.45, la o adâncime de 9 kilometri, fiind localizat în apropierea localității Olari (lat. 46.4002; lon. 21.542).

Cutremurele sunt fenomene naturale cauzate de eliberarea de energie în interiorul Pământului în urma fracturării rocilor supuse tensiunilor acumulate.

Cutremurele din România de origine tectonică se produc de-a lungul unor falii crustale (situate la adâncimi <60 km) sau la adâncimi intermediare (aproximativ între 60 și 200 km adâncime).

Magnitudinea (M) unui cutremur este o mărime adimensională ce caracterizează energia eliberată în focarul unui cutremur sub formă de unde seismic.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.