Ziarul electronic al arădenilor

Cursuri reluate la Liceul „Adam Műller Guttenbrunn”. Șase elevi sunt încă în spital

Cursurile vor fi reluate, luni, la Liceul Teoretic „Adam Műller Guttenbrunn” din Arad, după ce 59 de elevi au ajuns la spital, în urma deratizării și dezinsecției efectuate la această unitate de învățământ.

Decizia întoarcerii elevilor în clase a fost luată vineri, la ședința Comisiei Județene pentru Situații de Urgență, în care s-a analizat stadiul finalizării procedurilor de igienizare, după incidentul petrecut la Liceul Teoretic „Adam Muller Guttenbrunn“.

„În urma asigurărilor primite din partea conducerii școlii și a Direcției de Sănătate Publică a Județului Arad, a fost luată hotărârea de a fi reluate cursurile în toate clădirile și clasele unității de învățământ, începând de luni, 20 ianuarie 2020. Direcția de Sănătate Publică a Județului Arad împreună cu direcțiunea liceului vor continua să monitorizeze situația în următoarele două zile precum și luni dimineața, astfel încât să se asigure că la ora intrării elevilor în clase nu va mai exista niciun pericol pentru aceștia“, se arată într-un comunicat de presă remis de Prefectura Județului Arad.

Conform sursei citate, după decizia de suspendare a cursurilor ca urmare a apariției problemelor de sănătate acuzate de unii elevi ai liceului, spațiile unității de învățământ au fost igienizate intensiv conform dispozițiilor Direcției de Sănătate Publică, cu sprijinul personalului de curățenie și din alte școli.

„Numărul total al elevilor care s-au prezentat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad acuzând simptomele prezentate în comunicările anterioare este de 59, iar numărul total al elevilor internați este de 28.  În acest moment mai sunt internați șase elevi, situația lor fiind bună“, se mai menționează în comunicatul de presă.

Conducerea unității de învățământ va propune Inspectoratului Școlar Județean Arad programul pentru recuperarea materiei din zilele 14 – 17 ianuarie.

Poliţiştii din Arad au deschis dosar penal în cazul elevilor intoxicaţi în urma unei acţiuni de dezinsecţie şi dezinfecţie, după ce s-a stabilit o legătură directă între acţiunea care a avut loc în 10 ianuarie şi reacţiile pe care le-au avut deja zeci de adolescenţi.

Dezinsecţia a fost făcută de o firmă din judeţul Hunedoara, cercetată acum pentru vătămare corporală, fals în înscrisuri şi uz de fals, dar şi pentru trafic de substanţe periculoase.

Inspectorii sanitari care se ocupă de anchetă susțin că una dintre substanțele folosite pentru dezinsecția școlii era interzisă în România, iar o alta ar fi fost folosită în concentrație prea mare.

CITITI SI:

Poliția a deschis un dosar penal după ce 40 de elevi de la Liceul German au ajuns la spital

O substanță folosită pentru dezinsecția la Liceul German, interzisă în România

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.