Ziarul electronic al arădenilor

Cumpără jucării pentru copii în funcție de vârsta celui mic

Atunci cand achizitionezi jucarii pentru copii este foarte important sa tii cont de varsta celui mic. Copiii deprind noi abilitati si arata interes pentru diferite lucruri in functie de stadiul de dezvoltare in care se afla.

A gasi ,,jucaria perfecta” inseamna a pune in balanta varsta copilului, interesele sale si aptitudinile pe care a reusit sa le dobandeasca deja. De asemenea, este foarte important sa acorzi importanta sigurantei pe care jucariile pentru copii cumparate o prezinta, astfel incat sa nu-ti expui juniorul niciunui pericol.

Iti prezentam in cele ce urmeaza un ghid care sa te ajute sa alegi jucariile pentru copii potrivite pentru fiecare stadiu de dezvoltare in parte.

Jucarii pentru copiii de pana la 6 luni

La aceasta varsta, copiii au nevoie de jucarii care sa le stimuleze simturile, in principal auzul, vazul si tactilul. Trebuie sa alegi modele foarte colorate, usor de tinut in mana si care sa faca zgomote si sunete care sa-i starneasca curiozitatea. Zornaitoarele, plusurile moi, jucariile care se agata de patut sau carucior, precum si cele care se pot musca sunt cele mai potrivite pentru bebelusi.

Jucarii pentru copiii de 6-12 luni

Bebelusii de 6-12 luni murmura, rad, se rostogolesc, se tarasc si aproape ca deja invata sa faca primii pasi. Este recomandat sa te orientezi catre jucarii pentru copii care implica actiuni de cauza si efect, ca de exemplu acelea care functionează cu baterii si incep sa cante la apasarea unui buton.

Jucarii pentru copiii de 1-3 ani

Plini de energie, doritori sa exploreze tot ceea ce ii inconjoara, copiii de 1-3 ani iubesc activitatile fizice si jucariile pe care le pot impinge, trage, arunca si depozita in diferite cutii. Sunt curiosi, le place sa investigheze tot ceea ce vad si sa invete lucruri noi.

Cea mai buna idee este sa cumperi jucarii pentru copii muzicale, seturi de construit si jucarii pe care sa le poata folosi afara. Toate acestea ii ajuta pe junior sa-si elibereze energia si sa-si imbunatateasca abilitatile motorii fine, precum si capacitatea de gandire.

Idei pentru juniorii de 3-4 ani

Prescolarii adora jucariile pentru copii care le stimuleaza imaginatia. Cele mai potrivite idei pentru acestia sunt trotinetele, activitatile de arta si indemanare, jucariile de construit, precum si jucariile care le permit sa interpreteze diferite roluri (doctor, bucatar etc.)

Cele mai potrivite jucarii pentru copiii de 5-8 ani

Daca ar fi sa-i descriem printr-un singur cuvant, acela ar fi cu siguranta ,,curiozitate”. La aceasta varsta, cei mici isi doresc sa exploreze, sa inventeze, sa creeze si sa cucereasca. Cele mai potrivite jucarii pentru copii sunt acelea care le stimuleaza imaginatia si creativitatea, insa nu te gandi ca papusile, plusurile sau masinutele nu le mai starnesc interesul.

Adolescenta

Copiii cresc repede, nu-i asa? Jucariile pentru copiii de peste 9 ani trebuie sa le permita sa-si demonstreze personalitatea, dar si sa le puna mintea la contributie. Chiar daca traim intr-o era tehnologica, nu inseamna ca jucariile LEGO, puzzle-urile sau trotinetele s-au demodat. Dimpotriva, ele sunt mai cool ca niciodata. Desigur, poti opta si pentru ultimele modele de drone aparute sau pentru un penny board.

comentarii

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.