Ziarul electronic al arădenilor

Cum determini calitatea și eficacitatea uleiului de canabis din comerț?

Uleiul de canabis a cunoscut o popularizare masiva in ultimii ani, iar acest fapt se datoreaza numeroaselor studii care au scos in evidenta beneficiile acestui produs.

Desi este din ce in ce mai utilizat in gestionarea durerilor si a altor numeroase probleme de sanatate, inca exista neclaritati in privinta uleiului de canabis si a efectelor pe care acesta le are asupra corpului.

Cand folosesti ulei canabis, ingredientul care interactioneaza cu corpul este canabidiolul. Intalnit si sub denumirea de CBD, acest canabinoid este gasit natural in planta de canabis si canepa si extras sau sintetizat prin diverse procedee.

Atentie, insa! Canabidiolul nu trebuie confundat cu THC-ul (tetrahidrocanabinol), un element regasit in marijuana care are efecte psihoactive, fiind responsabil de acea stare specifica de exaltare.

Cele mai multe studii efectuate pana in prezent asupra uleiului de canabis au vizat beneficiile pe care acesta le ofera in ameliorarea durerilor. Rezultatele acestor cercetari s-au dovedit promitatoare, indicand faptul ca utilizarea uleiului de canabis poate fi o alternativa viabila pentru suferinzii de dureri cronice care se afla sub tratament cu medicamente care au efecte secundare negativa si care pot provoca dependenta (de ex.,opioidele).

Interactiunea

Oamenii de stiinta care au studiat acest fenomen declara ca interactiunea dintre canabidiol si organismul nostru este facuta prin intermediul receptorilor de la nivelul creierului si sistemului imunitar. Acestia sunt mici proteine atasate celulelor noastre ce primesc semnale chimice de la diversi stimuli si ajuta celulele sa ofere raspunsul corespunzator. In urma acestui proces a fost constatat faptul ca uleiul de canabis ofera efecte calmante si antiinflamatoare foarte benefice in ameliorarea durerilor cronice de spate.

Eficacitatea

In anul 2008 a fost efectuata o analiza asupra tuturor cercetarilor facute pana la momentul respectiv, fiind vizata eficacitatea uleiului de canabis in relatie cu durerile cronice. In urma concluziilor acestei analize, oamenii de stiinta au admis eficacitatea consumului de ulei de canabis in ameliorarea acestor dureri, iar efectele secundare nu au fost constatate.

Studiind datele obtinute in urma aceleiasi analize, oamenii de stiinta au conclus ca cele mai bune rezultate au fost constatate in cazul persoanelor ce sufereau de scleroza multipla. Mai mult, acestia au scos in evidenta si ajutorul adus de uleiul de canabis in gestionarea insomniei asociata cu durerile cronice.

Durerile asociate tratamentului diferitelor forme de cancer

Multe persoane ce sufera de variate forme ale bolii secolului aleg sa utilizeze ulei de canabis. Studiile din prezent cerceteaza posibilitatea reducerii anumitor tumori canceroase in urma folosirii uleiului de canabis, insa si pe cea a gestionarii durerilor aparute in urma cancerului si tratamentelor aplicate in oncologie.

Astfel, rezultatele obtinute in situatia simptomelor produse de chimioterapie sunt foarte promitatoare, evidentiind ameliorarile aparute in urma consumului de ulei de canabis.

Calitatea uleiului de canabis

Ca-n cazul oricarui alt tip de produs, calitatea este determinanta atunci cand alegi ce ulei de canabis sa folosesti. Pentru a putea face alegerea corecta, orienteaza-te dupa certificarile asupra metodelor de cultivare si producere (bio/organic) pe care le poti gasi pe eticheta unor produse. Daca vrei sa ai garantia de calitate a acestor certificari, intra pe CBDlife.ro, unde vei gasi certificarea EU+BIO pentru toate produsele din oferta.

De asemenea, un indice crescut al puritatii (cat mai aproape de 100%) este recomandat pentru a te asigura ca potenta si calitatea uleiului de canabis sunt cat mai putin afectate. Produsele atestate astfel sunt comercializate numai de magazine specializate, precum CBDlife.ro. Intra acum si beneficiaza de preturile reduse!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.