Site-ul nostru web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți și personaliza experiența și pentru a afișa reclame (dacă există). Site-ul nostru web poate include, de asemenea, cookie-uri de la terți precum Google Adsense, Google Analytics, Youtube. Prin utilizarea site-ului, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Ne-am actualizat Politica de confidențialitate. Vă rugăm să faceți clic pe butonul pentru a verifica Politica noastră de confidențialitate.

Cornuri de Bratislava

Ingrediente:

aluat

600 g făină, 50 g zahăr pudră, 20 g drojdie, 200 ml lapte, 200 g unt, două ouă

umplutura

200 g nucă măcinată, 30 g stafide, coajă rasă de portocală, 150 g zahăr pudră, 150 ml apă

Pentru uns: un ou

Mod de preparare:

aluat:

Se dizolvă drojdia în laptele încălzit ușor, și se lasă la dospit cca 5 min. Într-un vas se amestecă făina cu zahărul și sarea, se adaugă ouăle bătute, untul topit și răcit, laptele și se frământă un aluat nelipicios. Se acoperă și se dă coca la rece.

Pentru umplutură se amestecă nuca cu stafidele și coaja de portocală. Se amestecă apa cu zahărul și se pune pe foc să fiarbă 3 min, se toarnă treptat siropul fierbinte pestre nucă și se omogenizează.

Scoatem aluatul de la rece și îl împărțim în bucăți egale. Luăm fiecare bucată o aplatizăm și o întindem în formă elipsoidală, punem câte o lingură de umplutură și o întindem. Rulăm aluatul și îi dăm formă de potcoavă. Așezăm cornurile în tava tapetată cu hârtie de copt, lăsând loc între ele. Ungem cornurile cu gălbenușul de ou și lăsăm să se usuce. Înainte de a băga tava la cuptor  ungem cornurile cu albușul de ou. Lăsăm la cuptor până se rumenesc frumos.

sursa: bucataras.ro

By Actualități Arad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Știri similare

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.