Ingrediente:
o conopidă medie
3 ouă
250 g iaurt grecesc
200 g caşcaval
4 codiţe de ceapă verde
3 fire de pătrunjel proaspăt
2 căţei de usturoi
jumătate linguriţă pătrunjel uscat
sare, piper, unt
Mod de preparare:
Desfacem conopida în bucheţele, o spălăm şi o punem la fiert într-o oală cu jumătate de linguriţă de sare. O lăsăm să fiarbă în jur de 15-20 de minute. După ce s-a fiert se pune la scurs într-o strecurătoare. Caşcavalul îl dăm pe răzătoarea cu ochiuri mari. Într-un bol punem ouăle, iaurtul, 3 linguri de caşcaval, căţeii de usturoi pisaţi, sare, un praf de piper, pătrunjelul verde tocat fin şi codiţele de ceapă verde tăiate mărunt. Omogenizăm. Ungem un vas termorezistent cu unt, aşezăm conopida, presărăm puţină sare şi pătrunjel uscat deasupra, turnăm sosul de iaurt cu ouă apoi acoperim cu un strat de caşcaval ras. Dăm vasul la cuptorul preîncălzit până se rumeneşte deasupra. Servim cu smântână.
sursa: bucataras.ro