Site-ul nostru web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți și personaliza experiența și pentru a afișa reclame (dacă există). Site-ul nostru web poate include, de asemenea, cookie-uri de la terți precum Google Adsense, Google Analytics, Youtube. Prin utilizarea site-ului, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Ne-am actualizat Politica de confidențialitate. Vă rugăm să faceți clic pe butonul pentru a verifica Politica noastră de confidențialitate.

Conopidă gratinată

Ingrediente:

o conopidă medie

3 ouă

250 g iaurt grecesc

200 g caşcaval

4 codiţe de ceapă verde

3 fire de pătrunjel proaspăt

2 căţei de usturoi

jumătate linguriţă pătrunjel uscat

sare, piper, unt

Mod de preparare:

Desfacem conopida în bucheţele, o spălăm şi o punem la fiert într-o oală cu jumătate de linguriţă de sare. O lăsăm să fiarbă în jur de 15-20 de minute. După ce s-a fiert se pune la scurs într-o strecurătoare. Caşcavalul îl dăm pe răzătoarea cu ochiuri mari. Într-un bol punem ouăle, iaurtul, 3 linguri de caşcaval, căţeii de usturoi pisaţi, sare, un praf de piper, pătrunjelul verde tocat fin şi codiţele de ceapă verde tăiate mărunt. Omogenizăm. Ungem un vas termorezistent cu unt, aşezăm conopida, presărăm puţină sare şi pătrunjel uscat deasupra, turnăm sosul de iaurt cu ouă apoi acoperim cu un strat de caşcaval ras. Dăm vasul la cuptorul preîncălzit până se rumeneşte deasupra. Servim cu smântână.

sursa: bucataras.ro

By Actualități Arad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Știri similare

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.