Ziarul electronic al arădenilor

CJ Arad va investi peste 230 milioane lei pentru lucrări la drumuri, în 2019

Consiliul Judeţean Arad va cheltui, în 2019, mai mult de jumătate din buget pentru lucrări la principalele drumuri judeţene, suma depăşind 230 de milioane de lei.

Anunțul a fost făcut de vicepreşedintele CJ Arad, Sergiu Bîlcea, care a spus că investiţiile în drumurile judeţene se vor ridica, în acest an, la 234 milioane de lei, ceea ce reprezintă mai mult de jumătate din buget.

„Bugetul pe anul 2019 al Consiliului Judeţean orientează o sumă importantă de bani spre investiţiile în drumurile judeţene. Toţi aceşti bani provin din fonduri europene, surse proprii şi de la bugetul de stat. Demararea şi finalizarea lucrărilor depind de rapiditatea cu care finalizăm diferitele proceduri şi de firmele care au câştigat şi câştigă licitaţiile.

Din punctul nostru de vedere, este important că am stabilit drumurile judeţene ca prioritate, am adus surse importante de finanţare, derulăm procedurile necesare cât de repede ne permite legislaţia şi urmărim în limitele legii modul în care se lucrează, respectiv calitatea lucrărilor“, a spus Sergiu Bîlcea.

Vicepreşedintele CJ Arad admite că numărul mare de şantiere care vor fi deschise „nu va fi uşor de gestionat“ şi vor provoca disconfort şoferilor.

Printre drumurile importante care vor intra în reparaţii se numără Arad – Şiria – Pîncota, Seleuş – Buteni, Bârsa – Sebiş – Moneasa – limită judeţ Bihor, Gurahonţ – Dieci – Buteni, Pecica – Turnu, Zăbalţ – limită de judeţ Timiş, Sânmartin – Şimand – Olari – Caporal Alexa, Curtici – Macea – Sânmartin.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.