Ziarul electronic al arădenilor

Ciorbă ungurească de conopidă

Ingrediente:

o conopidă mijlocie,  2 morcovi mari, o rădăcină pătrunjel, jumătate ţelină, jumătate guile, jumătate ardei roşu, 500 g oase de pui cu carne, 200 ml smântână,   4-5 catei usturoi, două linguri ulei de măsline, 200 ml zeamă după ardei iuţi muraţi,  sare, piper, pătrunjel verde

Mod de preparare:

Zarzavatul se taie cubulete. Conopida se rupe bucheţele. Ardeiul şi usturoiul se toacă mărunt, la fel frunzele de pătrunjel verde. Oasele se pun la fiert în apă cu sare cam o oră. Se spumează apoi se strecoară supa separat. Carnea fiarta se dezosează şi se lasă deoparte. Într-o oală se pune uleiul la încălzit şi se adaugă jumătate din morcovii tăiaţi care se sotează. Se adaugă supa de pe oase, zarzavatul tăiat , ardeiul şi usturoiul. Se lasă să fiarbă la foc mic pâna sunt fierte toate legumele. Se adaugă carnea dezosată şi bucheţelele de conopidă. Se lasă să mai fiarbă 10-15 minute până este fiartă şi conopida. Se adaugă zeama după ardeii iuţi, după gust, se lasă să dea un clocot, apoi se stinge focul. Un polonic cu ciorbă fierbinte se amestecă cu smântâna şi se răstoarnă apoi în ciorbă. Se omogenizează şi se presară deasupra frunzele de pătrunjel verde tocat.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.