Ingrediente:
200 gr. făină neagră, 350 g făină albă, 350 gr. iaurt de băut, o lingură ulei de măsline, 25 gr. drojdie proaspătă, o linguriță zahăr, o linguriță sare, un ou, un ou pentru uns deasupra, o liguriță mac
Mod de preparare:
Într-un castron se freacă drojdia cu zahărul și se lasă 10-15 minute. Se ia un vas mare în care se pune făina neagră și 300 gr. făină albă, uleiul, oul, sarea, iaurtul și drojdia. Se frământă până se încorporează toată făina și se obține un aluat, care nu se lipește de mâini. Dacă este nevoie se mai adaugă făină. Aluatul se lasă la dospit 30-45 minute. Se porționează în 6 bile care se frământă. O tavă termorezistentă se unge cu ulei. Chiflele se așează în tavă, se ung cu ou și se presară cu mac. Se dau la cuptorul încins în prealabil pentru 40-45 minute. Cel mai bine se face testul cu scobitoarea. Când sunt coapte, se scot din tavă și se învelesc cu un prosop curat.
sursa: bucataras.ro