Site-ul nostru web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți și personaliza experiența și pentru a afișa reclame (dacă există). Site-ul nostru web poate include, de asemenea, cookie-uri de la terți precum Google Adsense, Google Analytics, Youtube. Prin utilizarea site-ului, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Ne-am actualizat Politica de confidențialitate. Vă rugăm să faceți clic pe butonul pentru a verifica Politica noastră de confidențialitate.

Chifle cu iaurt

Ingrediente:

200 gr. făină neagră, 350 g făină albă, 350 gr. iaurt de băut, o lingură ulei de măsline, 25 gr. drojdie proaspătă, o linguriță zahăr, o linguriță sare, un ou, un ou pentru uns deasupra, o liguriță mac

Mod de preparare:

Într-un castron se freacă drojdia cu zahărul și se lasă 10-15 minute. Se ia un vas mare în care se pune făina neagră și 300 gr. făină albă, uleiul, oul, sarea, iaurtul și drojdia. Se frământă până se încorporează toată făina și se obține un aluat, care nu se lipește de mâini. Dacă este nevoie se mai adaugă făină. Aluatul se lasă la dospit 30-45 minute. Se porționează în 6 bile care se frământă. O tavă termorezistentă se unge cu ulei. Chiflele se așează în tavă, se ung cu ou și se presară cu mac. Se dau la cuptorul încins în prealabil pentru 40-45 minute. Cel mai bine se face testul cu scobitoarea. Când sunt coapte, se scot din tavă și se învelesc cu un prosop curat.

sursa: bucataras.ro

By Actualități Arad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Știri similare

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.