Ziarul electronic al arădenilor

Ce mai aruncă arădenii în toalete: Scutece, obiecte de igienă personală, pungi

Scutece, cârpe, obiecte de lenjerie, materiale de igienă personală, deşeuri solide, pungi, sunt doar câteva dintre obiectele aruncate de arădeni și ajunse în rețeaua de canalizare a municipiului.

Conducerea Companiei de Apă Arad susține că misiunea angajaților e din ce în ce mai grea, deoarece „foarte mulți arădeni confundă canalizarea cu coșul de gunoi“.

„Campania «Curăţenia de primăvară» înseamnă și pentru angajații Companiei de Apă Arad intensificarea acțiunilor de întreținere a sistemului de canalizare din cartierele municipiului. Echipele companiei intervin în cazul tuturor sesizărilor și, acolo unde este cazul, se înlocuiesc gurile de scurgere sau capacele de canal din material compozit care lipsesc sau care au fost avariate. Angajații Companiei de Apă Arad scot periodic cantități impresionante de materii și materiale, care nu ar avea ce să caute în rețeaua de preluare a apelor uzate: șervețele umede, scutece pentru copii, obiecte de lenjerie, materiale de igienă personală sau pungi. Toate aceste materiale obturează conductele, reduc capacitatea de preluare a apelor uzate menajere și pot cauza blocarea stațiilor de pompare“, se arată într-un comunicat de presă remis de Compania de Apă Arad.

Compania de Apă Arad a făcut un apel către arădeni, pentru a nu mai arunca resturile menajere sau alte obiecte în toalete.

„Compania de Apă Arad trage, încă o dată, un semnal de alarmă și solicită arădenilor să aibă grijă ce aruncă în vasul de toaletă. E strict interzis a se arunca în vasul de toaletă orice alte materiale, în afară de hârtia igienică“, se mai menționează în comunicatul de presă.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.