Ziarul electronic al arădenilor

Care este cea mai populară mașină din România și cât costă să o întreții?

Achizitionarea unui autoturism reprezinta pentru foarte multi romani un vis implinit. Printre soferi, cel mai popular automobil este Audi si, fie ca strang bani pentru a-si cumpara masina mult dorita, fie ca apeleaza la un imprumut pentru a face asta, ei constata ca nu se opresc aici cheltuielile, ci dimpotriva.

Orice autoturism sub aceasta marca are nevoie de o ingrijire corespunzatoare pentru ca un proprietar sa se bucure cat mai mult timp de ea, iar in acest scop trebuie sa aloce o suma lunara de bani.

Pentru ce aloca romanii bani cand vine vorba de masinile lor?

* Dintr-un studiu realizat recent, special creat pentru proprietarii de masini AUDI, reiese ca acestia isi doresc in permanenta sa stie ca automobilele sunt in siguranta, mai ales ca popularitatea lor face ca acestea sa fie tinta permanenta a hotilor. De aceea, majoritatea posesorilor de Audi apeleaza la camerele de supraveghere.

Cei mai multi au afirmat ca si-au cumparat camere Hikvision performante, ca cele de la A2t.ro. Acestea au  imagini clare, chiar si pe timp de noapte, pana la 20 de metri,  rezistand foarte bine in conditii meteo nefavorabile. Preferinta se datoreaza in special faptului ca firma producatoare a primit mai multe premii pentru cele mai bune camere de supraveghere.

* Mai mult, fiecare proprietar a afirmat ca aloca minimum 100 de lei pentru combustibil pe saptamana. Pe timp de iarna, costurile se ridica la mult mai mult. De asemenea, ei au grija la pedala de acceleratie, fiind constienti ca conduc niste masini performante, dar care consuma destul de mult.

* O alta cheltuiala o reprezinta investitia intr-o asigurare Casco completa, precum cea de AICI.

Pentru a se asigura ca in cazul unui eveniment neplacut nu vor avea cheltuieli exagerat de mari, 99% dintre proprietarii de masini Audi au ales sa incheie, pe langa aisgurarea obligatorie, una Casco. Se pare ca foarte multi dintre acestia prefera sa nu mai piarda timpul la cozile de la firmele de asigurari si comanda direct de pe telefon, alegand companiile care trimit direct pe e-mail polita de asigurare. Bineinteles, este necesar un telefon pentru a face asta, iar un

smartphone Huawei de la Badabum reprezinta varianta ideala! Acesta este usor de folosit, este rapid si se conecteaza imediat la orice site, fara a crea nicio problema celui care il foloseste.

* Pe langa acestea, romanii inteleg ca nu pot alege pentru masinile lor decat piese originale in cazul in care se impune schimbarea lor. De aceea, ei vad in acestea o cheltuiala necesara, pentru ca isi doresc sa conduca in siguranta si sa se asigure ca fac o investitie pe termen lung. Mai mult, unii au declarat ca au incercat sa cumpere piese mai ieftine, dar care nu au fost originale si ca au fost inutile, fiind nevoiti sa cumpere ulterior piese speciale pentru Audi. Costurile suplimentare pot fi evitate facand din prima alegerea potrivita, iar daca sunteti in situatia de a cumpara piese auto originale pentru Audi, puteti opta pentru oferta regasita pe  www.raoauto.ro

De asemenea, orice masina genereaza cheltuieli suplimentare atat iarna, cat si vara. Pe timp de vara, orice proprietar apeleaza la ajutorul parasolarelor, dar mai ales la aerul conditionat care mareste consumul de carburant. In schimb, iarna romanii trebuie sa investeasca in cauciucuri speciale, iar acestea se ridica la sume destul de mari. Pe langa ele, orice posesor de autoturism trebuie sa se asigure ca are lanturi antiderapante, lopeti, perii, raclete. Toate aceste costuri se ridica, in cazul in care anvelopele sunt cumparate de noi, la peste 3000 de lei.

Facand un simplu calcul, orice om poate realiza ca o masina reprezinta o cheltuiala permanenta, iar tragand linie la final de an acestea se ridica la peste 10000 de lei. Bineinteles, depinde foarte mult de stilul de condus al fiecarui proprietar, de cat de mult merge cu masina si asa mai departe.

Insa, sunt anumite costuri ce nu pot fi evitate, precum asigurarea obligatorie sau combustibilul.

In zilele noastre, tot mai multi proprietari de autoturisme simt nevoia sa isi supravegheze masinile si apeleaza la camere de supraveghere. Chiar si asigurarea Casco este considerata de cei care conduc masini Audi o necesitate, insa ei prefera sa foloseasca telefoanele inteligente si sa le achizitioneze online, economosind timp.

In timp ce pentru unii masina a ramas un lux nepermis, altii sunt constienti ca masina lor presupune anumite costuri si sunt dispusi sa si le asume in continuare. Un autoturism reprezinta un factor major care influenteaza situatia financiara a unui roman, chiar daca el nu isi da seama pe moment.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.