Ingrediente:
6 pulpe de găină, 5 morcovi, două rădăcini de pătrunjel, o rădăcină de ţelină, 2 ardei kapia roşii, delikat, tăiţei, 200 ml bulion, două cepe albe sau roşii, frunze de pătrunjel, sare, piper, 250 ml borş
Mod de preparare:
Pulpele de găina se pun la fiert într-o oală cu apă rece. Se ia spuma ce se formează. Ceapa, morcovii, rădăcina de pătrunjel, ţelina se curăţă şi se taie cubuleţe. Ardeiul se curăţă şi se taie cubuleţe. Când carnea e fiartă pe jumătate se adaugă ceapa, apoi morcovii, pătrunjelul şi ţelina, apoi ardeiul kapia. Se lasă să fiarbă. Când s-au fiert se adaugă tăiţeii şi se lasă să fiarbă înca vreo 10 minute apoi se adaugă delikatul. Se lasă să mai fiarbă 5 min apoi se adaugă sare şi piper după gust, bulionul şi frunzele de pătrunjel. Se adaugă şi borşul şi se mai lasă încă 5 minute să fiarbă. Se serveşte fierbinte cu ardei iute.
sursa: bucataras.ro